Šiuo projektu, kuris startuos nuo kitų metų pradžios siekiama į olimpiadą įtrauki kuo platesnį žmonių būrį, kad įvairių amžiaus grupių žmonės taptų labiau fiziškai aktyvūs ir taip išvengtų daugybės ligų.

Sutartį pasirašė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas ir Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų prezidentas prof. Algimantas Kirkutis dalyvaujant kitiems sporto ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojams. Sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvavo fizinio aktyvumo projekto „Participation“ (Kanada) vadovė Kelly Murumets.

Ši sutartis yra įžanga į trečiadienį LR Seime Kovo 11-osios salėje rengiamą konferenciją–forumą „Ar įmanoma sėkminga sveikatos programa Lietuvoje?“

Renginį organizuoja Lietuvos sveikuolių sąjunga, Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmai, Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba, talkinant kitoms visuomeninėms organizacijoms, bendradarbiaujant su valstybinėmis institucijomis.

Šis forumas Seime - tai konferencijos „Pasibaigė Lietuvos sveikatos programa. Rezultatai ir perspektyvos. Visuomeninių organizacijų požiūris", vykusios Seime 2010 m. saplio 20 d., tęsinys.

Šis forumas dar aktualus atsiliepiant ir į tarptautinį kontekstą. Vos prieš kelias savaites, š.m. rugsėjo 20 d., Niujorke 66-toje Jungtinių Tautų Generalinės asamblėjos sesijoje, dalyvaujant pasaulio šalių ir vyriausybių vadovams buvo priimta politinė deklaracija „Dėl neinfekcinių ligų profilaktikos ir kovos su jomis”.

Deklaracijoje atkreipiamas dėmesys, kad neinfekcinės ligos pasaulyje yra pasiekusios epideminį lygį ir nusineša milijonus gyvybių, sudaro labai didelius ekonominius nuostolius, tad valstybių vadovai privalo imtis neatidėliotinų priemonių šias problemas spręsti. Tam būtina įgyvendinti rezultatyvias sveiko gyvenimo būdo skatinimo programas, priklausomybių kontrolės priemones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją