Kaip ir praėjusiais metais dėl pirmos vietos metų reitinguose profesionalų vyrų grupėje iki paskutinio etapo varžėsi Vilimantas Petrašiūnas ir Kipras Baltrūnas iš Vilniaus laipiotojų uolomis klubo (LUK). Šiame etape juos aplenkė ir pirmą vietą užėmė Rusijos atstovas Michailas Kočetkovas.

Kadangi užsienio sportininkai LBT nereitinguojami, todėl, susumavus varžybų rezultatus, metų geriausiais tapo V. Petrašiūnas (LUK), aplenkęs Kiprą Baltrūną (LUK) ir Karolį Rutkauską (LUK). Moterų grupėje pirmą vietą metų reitinge užtikrintai užėmė Rūta Keršiulytė iš Vilniaus (LUK), antrą – Aistė Pliuškevičiūtė iš Kauno, o trečią – Ieva Mališauskaitė iš Vilniaus (LUK).

C grupėje iki 18 metų amžiaus pirmą vietą užėmė, Aleksandras Pakalniškis iš Vilniaus (LUK). Antroje vietoje liko, dėl piršto traumos šį etapą praleidęs Augustinas Pocevičius iš Kauno Miegančių dramblių laipiojimo klubo, o trečią vietą užėmė Andrejus Radevičius iš Klaipėdos laipiotojų uolomis klubo.

C merginų grupėje iki 18 metų vyko atkakli kova, kur dėl pirmos vietos varžėsi net trys sportininkės. LUK atstovę Mildą Koveivaitę pakirtus gripui, ji liko trečioje vietoje. Pirmos vietos antrus metus iš eilės neužleido Gabija Barauskaitė ir Kauno, trečia vieta atiteko Klaipėdos kalnų sporto klubo atstovei Julijai Kiseliovai.

D grupėje, kurioje lipa sportininkai nuo 12 iki 14 metų amžiaus, geriausiais metų sportininkais tapo Klaipėdos KSK atstovai Semionas Kozliukas ir Mantas Kazlauskas bei kaunietis Dominykas Krutulis.

Merginų grupėje visas prizines vietas užėmė Miegančių dramblių klubo sportininkės. Su keturių etapų aukščiausiais reitingo taškais pirmą vietą be didesnės konkurencijos užėmė Gertrūda Kaniauskaitė, aplenkusi Aidą Kaštelianovaitę ir Karolę Kavaliauskaitę.

Mažiausiųjų grupėje, kurioje lipa vaikai iki 11 metų amžiaus, tarp berniukų be konkurencijos stipriausiu tapo Petras Paulius Kastanauskas iš Vilniaus. Antra vieta atiteko Miegančių dramblių sportininkui Lukui Šadauskui, o trečiąją vietą užėmė taip pat kaunietis Jonas Sirtautas.

Mergaičių grupėje vėl prizininkėmis tapo Miegančių dramblių sportininkės. Pirma vieta be kovos atiteko Rugilei Tamošiūnaitei, antra – kojos traumą besigydančiai Ugnei Leščiukaitytei, o trečia – Ūlai Koroliovai.

Kitais metais Lietuvos laipiotojų laukia dar karštesnės kovos. Stipriausi Lietuvos laipiojimo rinktinės atletai ruošis įtemptam Europos ir pasaulio taurės etapų maratonui. 2012–2013 metų LBT sezonas prasidės Vilniuje sausio 28 d. „Montis magia“ laipiojimo salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją