Aplenkė visas varžoves

Pasaulio čempionate startavo 133 sportininkės iš 55 šalių.

Pekino olimpinių žaidynių vicečempionė G. Scheidt su 50 baudos taškų tapo pasaulio čempione.

Sekmadienį vienuoliktame plaukime Lietuvos buriuotoja finišavo penkta, o dvyliktame - užėmė aštuntą vietą.

G. Scheidt paskutiniuose dvejuose plaukimuose pavyko aplenkti iki tol pirmavusią kinę Lijia Xu (60 baudos tšk.), kuri pelnė sidabro medalį, o bronza atiteko suomei Sari Mutlalai (70 baudos tšk.).

Padėjo sukaupta patirtis

Pasaulio čempionė teigė, kad užkopti ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio labiausiai padėjo sukaupta patirtis, nes teko kovoti nuolat besikeičiančiose sąlygose.

„Buriavime visuomet sunku kažką prognozuoti ir nuspėti – sąlygos nuolat keičiasi ir nuo to labai daug kas priklauso. Bet viskas gerai susiklostė, buvau labai gerai susikoncentravusi, tinkamai nusiteikusi. Varžantis tokiose sąlygose labai daug lemia patirtis, nes sąlygos buvo labai nepastovios. Per 6 dienas turėjome visko – ir stipraus, ir silpno, ir nepastovaus vėjo. Žodžiu, tikrai teko pasiruošti visapusiškai“, - DELFI teigė šiuo metu Italijoje esanti G. Scheidt.

Geriausia į Lietuvos buriuotoja į gimtąjį Kauną planuoja sugrįžti penktadienį, tačiau – tik labai trumpam.

„Gal grįšiu penktadienį, o savaitgalį jau reiks išvažiuoti į kitas varžybas. Jau per mažai liko olimpinių žaidynių, kad būtų galima ilsėtis“, - sakė G. Scheidt.

Olimpinis sidabras – svarbesnis

2008 metais G. Scheidt iškovojo Pekino olimpinių žaidynių sidabrą. Buriuotoja teigia, kad visgi olimpinių žaidynių sidabras svarbesnis už pasaulio čempionės titulą.

Tuo pačiu kaunietė priduria, kad buvo labai svarbu įrodyti sau, kad susilaukus sūnelio gali sugrįžti į pasaulio buriuotojų elitą. G. Scheidt sūneliui Erikui rugpjūtį sueis treji metukai.

Olimpiada vis tiek lieka olimpiada. Pasaulio čempionai keičiasi kasmet, o olimpiada yra išskirtinės varžybos. Bet pasaulio čempionato auksas man svarbus tuo, kad pavyko atsistatyti po gimdymo ir sau tai įrodyti. Tikrai netikėjau, kad sugrįšiu iki tokio aukšto lygio. Man tai labai svarbu“, - DELFI teigė G. Scheidt.

Beje, G. Scheidt vyras Robertas Scheidtas iš Brazilijos, kuris Pekine taip pat buvo antras, prieš savaitę tapo pasaulio čempionu. Po varžybų naujieji pasaulio čempionai dar nesimatė.

„Net nemačiau vyro – jis važiavo pas sūnų, aš išvažiavau į pasaulio čempionatą. Prasilenkėme“, - sake G. Scheidt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)