Po nepriklausomybės atkūrimo LKKA mokslininkai parengė 86 mokslo daktarus, kurių dalis sėkmingai dirba geriausiuose Europos universitetuose.

Galima teigti, kad LKKA parengti sporto specialistai yra vertinami pasaulyje. Nors Lietuva - nedidelė šalis, bet mūsų trenerių parengti sportininkai olimpinėse žaidynėse iškovojo 29 aukso, 23 sidabro ir 57 bronzos medalius, keli šimtai sportininkų yra pasaulio ir Europos varžybų nugalėtojai bei prizininkai. Atsižvelgiant į šalies dydį, tai vienas iš geriausių pasiekimų pasaulyje. Akademijos trenerių rengimo sistemą perima kitos šalys, net ir Skandinavų, kuriose sporto mokslo lygis labai aukštas.

„Akademijos misija – plėtoti naujausiais moksliniais tyrimais bei technologijomis grįstas visų pakopų studijų, tęstinio mokymo, šalies darnios plėtros programas sporto, fizinio ugdymo, kineziterapijos, fizinio aktyvumo skatinimo ir sveikatinimo, rekreacijos srityse“,- sako Akademijos rektorius Albertas Skurvydas.

Akademija yra specifinė ir unikali universitetinė mokykla. Tokių universitetų pasaulyje yra daugiau kaip 200 ir jie ypač vertinami Europos Komisijos, kuri pripažįsta universitetų įvairovės svarbą. Akademijoje yra sukoncentruota daugiau nei 90 proc. Lietuvos sporto, fizinio ugdymo, kineziterapijos, fizinio aktyvumo skatinimo ir sveikatinimo, rekreacijos mokslo ir studijų potencialo Lietuvoje. Tai rodo ir tas faktas, kad LKKA turi dvi aukščiausio lygio doktorantūros studijas, vieną iš jų su Tartu universitetu.

„Dauguma studijų programų Akademijoje labai populiarios – pirmu ir antru pageidavimu pasirenka apie 1700 moksleivių. Tai didžiausias rodiklis tarp Lietuvos universitetų, atsižvelgiant į universiteto dydį. Naujausiais šių metų pasaulio aukštųjų mokyklų reitingavimo („Ranking Web of World Universities“) duomenimis, Akademija užima antrą vietą tarp daugiau kaip 200 pasaulio sporto ir kūno kultūros universitetų“, - teigė profesorius A. Skurvydas.

Minint LKKA 77-erių metų sukaktį kitą savaitę Akademijoje vyks renginiai - diskusijos, labdaros akcija, padėka socialiniams partneriams ir sporto varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją