Jis finale įveikė patyrusį lankininką iš Klaipėdos Taurūną Lubį. Bronzos medalis taip pat iškeliavo į Klaipėdą – jį iškovojo Lenardas Bernotas, mažajame finale įveikęs šiaulietį Kostą Šliauterį.

Olimpinių lankų moterų Lietuvos čempione tapo Vilniaus „Sietyno“ sporto mokyklos auklėtinė Gerda Pociūnaitė. Nors vilnietė bendroje įskaitoje užėmė tik 4-ą vietą, jai buvo suteiktas čempionės vardas, nes čempionato prizininkėmis tapo Latvijos atstovės: Jelena Malaša–Homiceviča, Anetė Kreicberga ir Marina Riabkova.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje gana netikėtai nugalėjo Utenos lankininkų klubo atstovas Remigijus Bileišis, kuris finale įveikę bendraklubį Valerijų Denisovą. Kovoje dėl bronzos vilnietis Mindaugas Baranauskas nugalėjo Edmundą Butkų iš Šiaulių.

Skriemulinių lankų moterų grupėje nugalėjo viešnia iš Latvijos Julija Oleksejenko. Antrą vietą užėmė vilnietė Inga Kizeliauskaitė, kuriai ir buvo suteiktas Lietuvos čempionės vardas. Kvalifikacijoje I. Kizeliauskaitė taip pat pagerino Lietuvos rekordą.

Paprastų lankų grupėje čempionu tapo Mindaugas Junevičius. Vicečempiono titulą pelnė Lukas Janušauskas, trečią vietą užėmė Vladimiras Mosinas. Visi trys sportininkai atstovavo Vilniaus LSK klubui.

Ilgų lankų grupėje vyko ypač atkakli kova. Čempionas paaiškėjo tik po antro papildomo šūvio, nes pirmo papildomo šūvio metu abiejų lankininkų strėlės įsmigo vienodu atstumu nuo taikinio vidurio. Galiausiai, varžybų nugalėtoju ir Lietuvos čempionu buvo paskelbtas Juozas Sedleckas. Antrą vietą užėmė Arnoldas Jurgaitis, o trečią – Vitalijus Naumavičius.

Olimpinių lankų vyrų komandų varžybose Klaipėdos „Harmonijos“ klubo atstovai Lenardas Bernotas, Vidmantas Vaičekauskis ir Taurūnas Lubys kvalifikacijoje pagerino Lietuvos rekordą ir triumfavo varžybų finale įveikę Vilniaus LSK klubo komandą, kuriai atstovavo Adamas Kovalevskis, K. Timinskas ir Regimantas Čiupaila. Bronzos medalius iškovojo Latvijos klubo „Amazones“ komanda, kurią sudarė Eduardas Lapsinis, Janis Amatniekas ir Vitalis Žukovas.

Olimpinių lankų moterų grupėje nugalėjo Latvijos atstovių komanda (A. Kreicberga, J. Malaša–Homiceviča ir M. Riabkova), kurios nugalėjo Vilniaus komandą (G. Pociūnaitę, Julijaną Semionovą ir Dalią Čiupailienę).

Lietuvos čempionių titulas suteiktas Vilniaus komandai. Olimpiniais lankais šaudantys sportininkai taip pat kovojo ir porų varžybose. Šioje grupėje nugalėjo Latvijos duetas Janis Amatniekas ir M. Riabkova, tačiau čempionais tapo vilniečiai G. Pociūnaitė ir K. Timinskas, kurie užfiksavo naują Lietuvos rekordą kvalifikacijoje. Bronza atiteko kitai latvių porai – J. Malašai–Homicevičai ir V. Žukovui.

Skriemulinių lankų vyrų komandinėse varžybose Lietuvos čempionais tapo Utenos klubo atstovai V. Denisovas, R. Bileišis ir M. Grigaravičius. Sidabro medaliai atiteko Vilniaus LSK klubo komandai (U. Timinskas, M. Baranauskas ir J. Ivancevičius), o bronza – kauniečiams S. Grušauskui, A. Urbanui ir V. Urbanui.

Skriemulinių lankų porų varžybose stipriausi buvo vilniečiai Inga Kizeliauskaitė ir Ugnius Timinskas, kurie nugalėjo uteniškius Astą Grigaravičienę ir Remigijų Bileišį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)