Dabar lietuviai po trijų turų turi 5 taškus ir užima pirmą vietą, o šveicarai su 4 taškais nukrito į antrą. Atsakomasis lietuvių ir šveicarų mačas vyks sekmadienį, sausio 15-ą dieną, Vilniuje. Po jo ir paaiškės, kuri komanda taps grupės nugalėtoja.

Lietuva: Nerijus Atajevas 10, Rolandas Bernatonis 6, Valdas Novickis ir Skirmantas Plėta po 3, Andrius Račkauskas 2, Aidenas Malašinskas, Vaidotas Grosas, Tadas Stankevičius ir Tomas Eitutis po 1 įvartį.

Neįveikiamu barjerų šveicarų atakoms tapo Lietuvos rinktinės vartų sargas Arūnas Vaškevičius, gelbėjęs komandą sunkiausiose situacijose.

Įtemptose ir nervingose rungtynėse tris kartus iš aikštės buvo šalinti Lietuvos rinktinės žaidėjai V. Grosas ir Mindaugas Andriuška. Vis dėlto lietuvių aukos nebuvo veltui, iškovota itin svarbi pergalė, kuri leis tęsti kovą dėl patekimo į kitą 2013 metų pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos turnyro etapą.

Dabartinė 5-os grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva321087:765
2.Šveicarija320190:824
3.Italija4013104:1231

Prieš tai Lietuvos rankininkai namuose 34:25 pranoko italus, o išvykoje su jais sužaidė lygiosiomis - 25:25.

Primename, kad mūsiškiai į pasaulio rankinio čempionatą iki šiol yra patekę tik vieną kartą - 1997 metais Japonijoje, kur užėmė dešimtą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją