„Kandidatas buvo tik vienas ir jokių didelių ginčų dėl jo nekilo. Tikimės, kad mūsų sportui T. Kučinskas suteiks naują postūmį“, – DELFI sakė LPF generalinis sekretorius Gintautas Bartkus.

T. Kučinskas – buvęs alaus gamintojo „Švyturio-Utenos alaus“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius, praeityje taip pat ėjęs mažmeninės prekybos tinklo UAB „Norfos mažmena“ vadovo pareigas.

Spalio 8 d., Kaune vyko Lietuvos plaukimo federacijos ataskaitinė-rinkiminė konferencija. Konferencijoje, kurioje dalyvavo visi 17 balsavimo teisę turinčių juridinių narių, nauju Lietuvos plaukimo federacijos prezidentu išrinktas verslininkas ir investuotojas T. Kučinskas. Naujas prezidentas konstruktyviai pristatė 2013-2016 metų veiklos prioritetus.

Daugiausiai dėmesio bus skirta geresnio finansavimo užtikrinimui, infrastruktūros plėtrai, kokybiško pasiruošimo 2016 metų olimpiadai organizavimui, trenerių ir kito personalo vystymui, masiškumo programoms ir jų įgyvendinimui bei LPF juridinių narių telkimui bendram sisteminiam darbui. T. Kučinskas pakeitė nuo 2009-ų šalies plaukimui vadovavusią I. J. Zuozienę.

Konferencija vienbalsiai pritarė ir visai naujai T.Kučinsko komandai:

- Ilona Judita Zuozienė – pirma viceprezidentė
- Algimantas Vilkevičius – viceprezidentas
- Algimantas Juozaitis – viceprezidentas
- Mindaugas Špokas – viceprezidentas

Generalinio sekretoriaus pareiga ir toliau eis G. Bartkus.

Vadovaujantis Lietuvos plaukimo federacijos įstatais naujojo vykdomojo komiteto nariais tapo prezidentas T. Kučinskas, generalinis sekretorius G. Bartkus, visi 4 viceprezidentai – I. J. Zuozienė, A. Vilkevičius, A. Juozaitis, M. Špokas ir dar 5 nariai – S. Binevičius, K. Autukas, V. Belovas, R. Grilauskas ir R. Pivoriūnas.

Apsvarsčius paskutinį dienotvarkėje buvusį klausimą nutarta atšaukti iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovų I. J. Zuozienę ir G. Bartkų ir su visomis LTOK atstovo teisėmis paskirti į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovus prezidentą T. Kučinską ir viceprezidentą M. Špoką. Šie LTOK asamblėjos nariai jau šį penktadienį kartu su visa Lietuvos sporto bendruomene rinks naują LTOK prezidentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)