Parašai dar nesudėti

„Darius eina trenerio keliu ir norėtų atiduoti duoklę Lietuvos ledo rituliui. Jis yra didelis autoritetas, ir mūsų rinktinei tikrai gali suteikti daug naudos“, – DELFI teigė LLRF prezidentas Petras Nausėda.

Pasak jo, pokalbiai su D. Kasparaičiu dėl darbo rinktinėje prasidėjo dar praėjusią vasarą. Tiesa, kol kas sutartis su pirmuoju lietuviu, 1992 metais pramynusiu kelią į Šiaurės Amerikos Nacionalinę ledo ritulio lygą (NHL), dar nėra pasirašyta.

Anot P. Nausėdos, D. Kasparaitis galės pats formuoti rinktinės trenerių štabą, pasirinkdamas savo asistentus.

„Vaiduokliu Kasparu“ pramintas buvęs ledo ritulininkas nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio pareigose pakeis vieną sezoną rinktinei vadovavusį Elektrėnų „Energijos“ klubo strategą Rimantą Sidaravičių.

Kitais metais rinktinė startuos balandžio 17-23 d. Ukrainos sostinėje Kijeve vyksiančiame planetos pirmenybių I diviziono B grupės turnyre. Lietuviai kovos su Kazachstano, Ukrainos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Estijos komandomis.

Ant olimpinės pakylos – su Rusijos apranga

14 sezonų NHL rungtyniavęs D. Kasparaitis taip pat daugiau nei dešimtmetį atstovavo Rusijos rinktinei, su kuria laimėjo tris visų spalvų olimpinius medalius.

2007 metais ledo ritulininkas persikėlė per Atlantą į SKA klubą, kuris virto paskutiniąja D. Kasparaičio profesionalo karjeros stotele. Praėjusio sezono pabaigoje ne vieną operaciją iškentęs gynėjas oficialiai paskelbė dėl traumų pasitraukiantis iš didžiojo sporto, o birželį tapo SKA vyriausiojo trenerio asistentu.

Šiuo metu Sankt Peterburgo klubas, per 36 rungtynes surinkęs 60 taškų, Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) Vakarų konferencijoje tarp 11 komandų užima trečią vietą.

Išpildė troškimą

Apie svajonę debiutuoti Lietuvos rinktinėje D. Kasparaitis prabilo prieš metus, viešėdamas gimtinėje kartu su Vilniuje namų rungtynes žaidusia SKA ekipa. Tiesa, tuomet elektrėniškis dar vylėsi prisidėti prie nacionalinės komandos kaip žaidėjas, tačiau užsiminė neatsisakysiantis ir kitokio pobūdžio pasiūlymų.

„Daugelis žmonių Lietuvoje galvoja, kad esu rusas, tačiau aš visą gyvenimą buvau ir būsiu lietuvis. Tai, kad atstovavau Rusijos rinktinei, nereiškia, kad esu rusas. Jeigu viskas bus gerai, dar žaisiu už šią komandą (Lietuvos rinktinę – DELFI). Aišku, viską gali pakeisti traumos. Nesu jaunas, todėl galbūt būsiu treneriu, kitaip dirbsiu su komanda“, – tuomet kalbėjo D. Kasparaitis.

Beje, šalies ledo ritulio įžymybė buvo laikomas pagrindiniu pretendentu laimėti praėjusį kovą vykusius neeilinius LLRF prezidento rinkimus, tačiau galiausiai D. Kasparaitis nusprendė savo kandidatūros nekelti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją