Prieš treniruotę vyriausiasis rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas padėkojo savo žaidėjams už susikaupimą pasiruošimo stovyklos metu ir paprašė jį išlaikyti iki turnyro pabaigos. Tuo tarpu komandos vadovas Andrejus Korneičiukas priminė ir žaidėjų atsakomybę.

„Namuose turime daug gerbėjų, kuriems esame atsakingi, taip pat yra ir tokių, kurie tik ir laukia, kol suklupsime. Niekas jūsų neprašo kovoti iš visų jėgų. Iš jūsų reikalauja nugalėti. Tokių sąlygų, kokias sudarė federacija, neturėjo dar ne viena rinktinė, tad nė negalvokime apie žemesnį nei sidabro medalį“, – žaidėjų plojimais kalbą baigė A. Korneičiukas.

Kovoje dėl medalių Lietuviams teks susidurti su penkiais varžovais – Ispanijos, Kinijos, Belgijos, Olandijos ir šeimininkų ukrainiečių nacionalinėmis rinktinėmis. Turnyro favoritėmis dažnai įvardijamos dvi komandos – Lietuvos, pernai pasitraukusios iš I diviziono, ir Ukrainos, praėjusiais metais šioje grupėje iškovojusi sidabro medalius.

Komandos treneriai jau turėjo progą įvertinti būsimų varžovų pajėgumą. Šeštadienį draugiškose rungtynėse Ukrainos komanda net 17:3 sutriuškino Kinijos sportininkus, tačiau A. Jadkauskas to nesureikšmino ir teigė, kad Lietuvos rinktinės laukia sunki savaitė.

„Visos šalys jau išmoko žaisti ledo ritulį, silpnų komandų čia nėra, netgi tie patys kinai pirmąjį kėlinį baigė pirmaudami ir tik po to pavargo, tikriausiai dar nespėjo aklimatizuotis. Varžovų individualus lygis taip pat aukštas. Tai, kad kažkas mus laiko favoritais, dar nieko nereiškia, kiekvienos rungtynės bus labai sunkios ir reikia maksimalaus žaidėjų nusiteikimo“, – pasakojo komandos treneris.

Treneris tai pat užsiminė, kad be varžovų Lietuvos komandai teks kovoti ir su šiokia tokia aklimatizacija:

„Aštuonias dienas treniravomės minusinės temperatūros arenoje, o čia, kur temperatūra siekia gerus penkiolika laipsnių, žaidėjai labai greitai pavargsta, organizmas nepripratęs sportuoti kitomis sąlygomis, bet kovoti reikės bet kokiu atveju“, – kalbėjo A. Jadkauskas.

Sekmadienį dėl pirmosios pergalės čempionate Lietuvos komandai teks varžytis su Ispanijos rinktine. Nors Ispanija ir neturi gilių ledo ritulio tradicijų, šalyje šis sportas tarp greičiausiai populiarėjančių. Yra tėvų, į treniruotes vaikus vežančių ir po porą šimtų kilometrų, o šios komandos pagrindas rungtyniauja stipriausiose Ispanijos komandose – „Caja“ ir „Barcelona“.

Rungtynės, lemsiančios Lietuvos komandos startą prasidės 16:30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją