Pirmojo rato dvikovoje Švedijoje pranašesni varžovai - 22:26.

Lietuviai įpusėjus pirmajam kėliniui, po Mindaugo Grigo prispaudimo pirmavo (13:11), bet negailestingai mūsiškiams pražangas švilpęs teisėjas leido švedams realizuoti keturis baudinius iš eilės ir įgyti net 10 taškų persvarą – 23:13.

Antrajame kėlinyje iniciatyvą perėmė karštai fanų palaikomi lietuviai,kurie priartėjo 20:23.

Tačiau švedai irgi atliko prispaudimą (20:30), o iš aikštės 10 min. buvo pašalintas vienas iš Lietuvos rinktinės žaidėjų.

Nepaisant to, Lietuvos rinktinė per likusį laiką dar du kartus pelnė po 5 taškus, tačiau nepataikė abiejų papildomų smūgių ir tenkinosi lygiosiomis.

Po šių rungtynių švedai išliko grupės lyderiais, o lietuviai tebelieka antri.

2A diviziono nugalėtojas pakils į 1B divizioną ir prasibraus tarp 18 galingiausių Europos rinktinių. Taip aukštai Lietuvos regbio komanda iki šiol dar nebuvo užkopusi per visą savo istoriją.

Tarptautinės regbio federacijos (IRB) sudaromame pasaulio vyrų regbio rinktinių reitinge Lietuva šiuo metu užima 38-ą vietą, Švedija žengia laipteliu žemiau. Pergalės prieš švedus atveju, lietuviai tikriausiai pakiltų dar bent laipteliu aukščiau ir tai taip pat būtų naujas visų laikų Lietuvos rinktinės rekordas.

Europos čempionato 2A divizione taip pat varžosi Latvijos (7 tšk.), Maltos (7 tšk.) ir Kroatijos (5 tšk.) regbininkai.

Kitose rungtynėse lietuviai lapkričio 5 dieną išvykoje susitiks su Malta, o paskutinius du grupės mačus žais jau kitais metais - balandžio 28 dieną svečiuose su Latvija ir gegužės 5 dieną namuose su Kroatija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją