Burlenčių slalomo varžybos tai tarsi žiedinės lenktynės, kuriose labiausiai sėkmę lemia geras startas, greitis tiesiosiose ir posūkių
technika. Tai stipraus vėjo disciplina, žavinti žiūrovus dideliais greičiais išvystomais distancijoje, sportininkų puikiai atliekamais posūkiais ir visuomet artima kova. Ypatingai džiugu matyti „Slalomo B“ įskaitoje dominuojantį jaunimą.

Didžioji dalis dalyvių buvo iki septyniolikos metų vaikai ir distancijoje kovėsi nei kiek ne prasčiau nei seni šio sporto vilkai.

Lietuvos burlenčių slalomo čempionatas

Pirmieji plaukimai prasidėjo pučiant 8-10m/s vakarų krypties vėjui. Įpusėjus lenktynėms vėjas stiprėjo ir paskutinių plaukimų metu gūsiuose jau siekė 16m/s. Tokiomis nelengvomis sąlygomis kai kuriems varžybų dalyviams nepavyko įveikti visos distancijos. Neišvengta traumų, neatlaikė burės ir kita įranga.

Nuožmi ir labai artima kova vyko kiekvieno plaukimo metu, dažnai finiše varžovus skirdavo vos vienas kitas metras. Iki pat paskutinio plaukimo finišo buvo visiškai neaišku kas taps šių metų Lietuvos burlenčių slalomo
čempionu.

Suskaičiavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad čempiono titulą antrus
metus iš eilės iškovojo kaunietis Karolis Sipavičius. „Slalomo B“ įskaitos nugalėtoju tapo Julius Mažeikis iš Gargždų.

Galutiniai rezultatai:

„Slalomas“

1. Karolis Sipavičius (Kaunas).
2. Mindaugas Karbauskas (Vilnius).
3. Mantas Gresevičius (Kaunas).

„Slalomas B”

1. Julius Mažeikis (Gargždai).
2. Lukas Namavičius (Vilnius).
3. Mindaugas Gradauskas (Vilnius).

Tuo Lietuvos burlenčių čempionatas nesibaigė. Dar vyks burlenčių „Formulės“, „Wave“ (bangų rungtis) ir „Freestyle“ (laisvo stiliaus) disciplinų varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją