„Ši konferencija bus didžiausia iš visų iki šiol Akademijos rengtų tarptautinių konferencijų.

Konferencijos plenariniame posėdyje pranešimus skaitys žymūs mokslininkai prof. Markas Williamsas (Didžioji Britanija) ir prof. Haakanas Westerbladas (Švedija).

Joje dalyvaus ne tik Baltijos šalių, bet ir iš Norvegijos, Slovakijos, Čekijos, Rusijos, Ukrainos ir kitų šalių sporto mokslininkai. Tikimės, kad ji bus išskirtinė moksliniu ir organizaciniu lygiu“, - sakė Akademijos Doktorantūros ir mokslo skyriaus vedėja Jūratė Stanislovaitienė.

Konferencijos metu bus skaitoma 213 pranešimų, iš jų 77 - LKKA mokslininkų. Baltijos šalių mokslo konferencijai pranešimus paruošė daugiau kaip 400 mokslininkų.

„Rengiant šią konferenciją daug prisidėjo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Jo parama - labai svarbi. Konferencijoje pranešimai bus skaitomi sporto fiziologijos ir judesių valdymo, treniravimo mokslo, fizinio ugdymo, socialinių ir psichologinių pedagogikos aspektų, turizmo ir sporto vadybos, sveikatos ir fizinio aktyvumo bei taikomosios fizinės veiklos temomis,“ - teigė ilgametė mokslinių konferencijų organizatorė, Doktorantūros ir mokslo skyriaus specialistė Aurelija Kuzmienė.

Baltijos šalių mokslinės konferencijos pradėtos rengti sovietmečiu. Atkūrus nepriklausomybę priblėsusi idėja 2007 metais vėl atgaivinta. Lietuvoje ji vyksta antrą kartą. Pirma konferencija mūsų šalyje surengta 2009 metais Lietuvos edukologijos universitete. Baltijos šalių sporto mokslo konferencijas rengia Tartu universitetas, Latvijos sporto pedagogikos akademija, Lietuvos edukologijos universitetas ir Lietuvos kūno kultūros akademija. Konferencijoje dalyvauti kviečiami mokslininkai iš viso pasaulio.

„Sporto mokslo paskirtis- suteikti kuo daugiau žinių apie sveikatos stiprinimą, sportininkų rengimą, reabilitaciją, rekreaciją ir turizmą. Sporto mokslininkai, siekdami šių tikslų, skverbiasi ir į kitų mokslų - humanitarinių, socialinių, gamtos, technologijos - sritis, diegdami jų metodus ir pritaikydami jų metodus“, - teigė Akademijos rektorius Albertas Skurvydas.

Studentai, dėstytojai ir visi besidomintys naujausiomis sporto mokslo žiniomis gali apsilankyti konferencijoje ir susipažinti su žodiniais bei stendiniais pranešimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją