Naująsias karjeros valstybės tarnautojo pareigas disko metikas derins su pasirengimu paskutiniajam sportiniam iššūkiui – 2012 metų Londono olimpinėms žaidynėms.

„Džiaugiuosi, kad artėjant olimpiniams metams ministerijai kūno kultūros ir sporto srityje patarinės ne funkcionierius, o žmogus, iš vidaus susipažinęs su sporto pasauliu. Neabejoju, kad jo žinių bagažas ir patirtis duos puikių darbo vaisių“, - sakė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Pagrindinės vidaus reikalų ministerijos patarėjo sporto klausimais funkcijos – padėti formuoti valstybės politiką kūno kultūros ir sporto srityje, organizuoti ir koordinuoti jos įgyvendinimą, dalyvauti rengiant kūno kultūros ir sporto srities įstatymų ir kitų teisės aktų projektus, analizuoti ir vertinti tendencijas šalies kūno kultūros bei sporto srityje ir kt.

„Patarėjo sporto klausimais darbas man artimas, o ir pasiūlymo imtis šios veiklos sulaukiau labai simboliniu savo gyvenimo periodu – baigdamas aktyvią sportinę karjerą. Ne kartą esu minėjęs, kad kitų metų Londono olimpinės žaidynės man bus paskutinės, - teigė lengvaatletis Virgilijus Alekna. - Be abejo, darbą teks derinti su sportu, tačiau iššūkių nebijau – tikiuosi, būsiu abipusiai naudingas ir rezultatyvus“.

„Šiandien – mano pirmoji darbo diena, todėl esu labai užsiėmęs. Pakalbėsime vėliau“, – DELFI žadėjo V. Alekna.

Dešimtmetį lygių varžovų planetoje neturėjęs V. Alekna, kuris rekordinius 4 kartus buvo išrinktas geriausiu Lietuvos sportininku, lengvaatlečio karjerą planuoja baigti po Londono olimpinių žaidynių, todėl artimiausią pusmetį darbą ministerijoje jam teks derinti su treniruotėmis.

Panašios patirties V. Alekna jau turi: tituluotasis disko metikas nuo 1994 metų iki šiol dirbo Vadovybės apsaugos departamente (VAD) ir saugodavo svarbiausius šalies asmenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją