„Faktas, kad jūs patekote į pirmąsias jaunimo olimpines žaidynes, reiškia, jog jūs jau esate pasaulio sporto elite. Man atrodo, kad Singapūre jūsų pagrindinė užduotis yra kovoti dėl pergalių. Pagal olimpinį principą, prizinėmis yra laikomos 1-8 vietos.

Lietuva visada iš savo sportininkų laukia tik medalių, todėl įrodykite, jog esate iš garbingos šalies ir nebijote varžovų. Turite pasistengti ir mūsų nenuvilti, kovoti iki pabaigos bei nepasiduoti. Kai kuriuos jūsų tikiuosi matyti Rio de Žaneiro olimpiadoje“, - į susirinkusius kreipėsi LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

„Jūs jau patekote į istoriją, nes esate olimpiečiai, jaunimo žaidynių dalyviai. Šie metai Lietuvos sporte išsiskiria gerais jaunimo rezultatais. Lengvosios atletikos jaunimo čempionate mūsiškiai iškovojo aukso ir sidabro medalį, bokse tapo prizininkais, irkluotoja tapo planetos čempione, krepšininkai – Europos čempionais. Linkiu jums pratęst jaunųjų Lietuvos atletų pergales. Įrodykite, kad Lietuva nedidelė, bet sporte stipri valstybė“, - Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas.

Lietuvos vėliavą neš lengvaatletis M. Jusis

Lietuvos delegacijos vėliavnešiu būti išrinktas lengvaatletis, rutulio stūmikas Mantas Jusis, kuria, įteikta Lietuvos trispalvė.

„Man tai netikėta ir yra didelė garbė. Dabar man sunku, nes daug iš manęs tikimasi. Jei nepavyks, daug kas kreivai žiūrės. Aš daug tarptautinių varžybų neturėjau, bandysiu siekti geriausio rezultato. Jis priklausys nuo oro ir savijautos. Nepavyks tai nepavyks, dar jaunas esu, turėsiu kitų galimybių, - savo jėgų pervertinti nebuvo linkęs M. Jusis.

„Tam, kam įteikiu vėliavą, visada iš varžybų grįžta su medaliu“, - lengvaatletį drąsino A. Poviliūnas.

Krepšininkai vyksta medalių

Dariaus Dikčiaus treniruojami krepšininkai Martynas Pauliukėnas, Mantas Mockevičius, Rokas Narkevičius ir Marius Užupis žais turnyre trys prieš tris.

„Visi žinome, ko Lietuvoje tikimasi iš krepšininkų, visi nori medalių. Aišku to ir važiuojame, tokį tikslą sau iškėlėme. Mums garbė yra atstovauti Lietuvai jaunimo olimpiadoje ir stengsimės neapvilti. Mums nėra naujiena žaisti trys prieš tris, taip žaidžiame treniruotėse – vis tiek reikia įmesti į krepšį. Tokiame trijulių krepšinyje nėra „krepšinio šalies“ atstovų ir ne. Dabar visi moka žaisti, pasaulio čempionate sunkiai kovojome su Egiptu ir Kinija“, - DELFI pasakojo treneris D. Dikčius.

R.Ubartas – Lietuvos sporto ambasadorius

1992 metų Barselonos olimpinių žaidynių čempionas Romas Ubartas bus Lietuvos sporto ambasadoriumi Singapūre.

„Manau, kad jaunimui įmanoma „užsikabinti“ už medalio, tik nežinau, kokios spalvos. Tokio amžiaus vaikai sunkiai pasiekia ir išlaiko sportinę formą. Tai jiems tik pirmas etapas į suaugusių sportą. Pirmos varžybos jiems buvo anksti – gegužę.

Turėtų visi atsigauti ir parodyti tai, ką jie gali. Tada bus labai geri rezultatai. „Iššauna“ daugiausiai tie, kurie dalyvauja pirmą kartą ir nejaučia spaudimo. Man būti ambasadoriumi yra atsakomybė ir garbė“, - prisipažino R. Ubartas, kuris treniruoja M. Jusį.

Penkiakovininkų komanda – pajėgiausia pasaulyje

Lietuvos penkiakovės jaunimo rinktinei atstovaus Gintarė Venčkauskaitė ir Lukas Kontrimavičius, kurie savo amžiaus grupėje yra neįveikiami pasaulyje mišrių komandų estafetėje.

„Mūsų Gintarė Europoje buvo trečia, o Lukas – septintas. Jie yra mišrių komandų varžybų Europos ir pasaulio čempionai. Singapūre – olimpinės žaidynės, bus jaudulys, bet aš tikiuosi, kad jie turėtų kovoti dėl medalių.

Čia penkiakovė ir šioje sporto šakoje visko nutinka, tačiau lietuviai važiuoja garbingai startuoti, pasiekti savo geriausius rezultatus ir pratęsti geras mūsų tradicijas“, - DELFI paaiškino Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Večiaslavas Kalininas.

Lietuvos sportininkai jaunimo olimpinės žaidynėse:

Lengvoji atletika

Dovilė DZINDZALETAITĖ (trišuolis)
Martynas ŠEDYS (kūjis)
Diana KAČANOVA (ėjimas)
Marius SIMANAVIČIUS (ietis)
Marius ŠAVELSKIS (ėjimas)
Mantas JUSIS (rutulys)
Laura GEDMINAITĖ (rutulys)

Boksas

Evaldas PETRAUSKAS iki 60 kg
Ričardas KUNCAITIS (iki 64 kg)

Buriavimas

Valerijus OVČINNIKOVAS

Dziudo

Kęstutis VITKAUSKAS (iki 66 kg)
Laura NAGINSKAITĖ (iki 63 kg)

Gimnastika

Robertas TVOROGALAS

Irklavimas

Rolandas MAŠČINSKAS

Kanojų irklavimas

Elvis SUTKUS

Krepšinis

Martynas PALIUKĖNAS
Mantas MOCKEVIČIUS
Rokas NARKEVIČIUS
Marijus UŽUPIS

Penkiakovė

Lukas KONTRIMAVIČIUS
Gintarė VENČKAUSKAITĖ

Plaukimas

Urtė KAZAKEVIČIŪTĖ
Jūratė ŠČERBINSKAITĖ
Vaidotas BLAŽYS.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją