Sidabro medalis atiteko vokiečiui Felixui Bachui (3:16,23), bronzos – rumunui Ioanui Prundeanu.

Abu šie sportininkai pusfinalyje lenkė lietuvį, tačiau finale 18-metis R. Maščinskas savo rezultatą smarkiai pagerino. Pusfinalyje antradienį savo plaukime jis buvo sugaišęs 3 min. 25,71 sek.

„Aišku, aš džiaugiuosi šia auklėtinio pergale ir didžiuojuosi šiuo vaikinu kaip žmogumi. Didelis ačiū jo tėvams, sugebėjusiems išauginti ir dorai išauklėti tokį sūnų. Su juo vienas malonumas dirbti. Noriu pasveikinti ir Rolando pirmąjį trenerį Petrą Albertavičių, suradusį tokį talentą. Esu dėkingas visiems spoto žmonėms už pagalbą ir palaikymą, Lietuvoje ir čia, Singapūre“, – R. Maščinsko trenerio Vladislavo Sokolinskio žodžius po pergalės cituoja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto svetainė internete.

„Ar tikėjausi aukso? Taip, buvau labai gerai pasirengęs žaidynėm“, – tikino iš Prienų kilęs ir Trakuose sportuojantis Lietuvos irkluotojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)