Svetimos valstybės garbę panorusiai ginti 22-ejų sportininkei skirta solidi stipendija, jos pratyboms ėmė vadovauti Rusijos treneris Igoris Soja. Kalbama, kad sausio 29-ą gimtadienį švęsianti D. Rimšaitė gali sulaukti ir neįtikėtinos dovanos. Europos šiuolaikinės penkiakovės federacijos vadovas Dmitrijus Svatkovskis neoficialiai pažadėjo lietuvei nupirkti butą Maskvoje. Įtakingas sporto valdininkas yra ir svarbaus Rusijos regiono - Žemutinio Naugardo - vicegubernatorius.

Rusijos sporto valdininkai nepagailėjo dosnių dovanų ne vieną pergalę tarptautinėje arenoje iškovojusiai ir prieš tris mėnesius ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi apdovanotai penkiakovininkei.

Nuo sausio 4-os Maskvos olimpiniame sporto centre treniruotis pradėjusi D. Rimšaitė gavo kambarį sportininkų namuose, 4 tūkst. JAV dolerių (9 tūkst. 800 litų) stipendiją ir visą valstybės išlaikymą. Atletei pažadėta, kad išsprendus visus būtinus formalumus iki vasaros ji turėtų tapti Rusijos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės nare.

Tada D. Rimšaitė kas mėnesį gautų jau 5 tūkst. JAV dolerių (12 tūkst. 250 litų) algą ir išskirtines treniruočių sąlygas. Tam, kad 2012 metais Londono olimpiadoje lietuvė paplušėtų iš peties, o per penkiakovininkių varžybų apdovanojimo ceremoniją plevėsuotų Rusijos vėliava ir skambėtų šios valstybės himnas, teigia „Lietuvos rytas“.

Bet LŠPF atstovai šią savaitę nusiuntė raštą Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentui vokiečiui Klausui Schormanui, kuriame reikalauja neleisti lietuvei startuoti 2012 metų olimpiadoje vilkint kitos valstybės aprangą.

Raštas dėl prieštaravimo startuoti svarbiausiose pasaulio varžybose bus siunčiamas ir į Tarptautinį olimpinį komitetą.

Tačiau LŠPF pareiškė, jog nenorėtų, kad D. Rimšaitė būtų nušalinta nuo varžybų ar diskvalifikuota. Pasak LŠPF generalinio sekretoriaus Viačeslavo Kalinino, jauna sportininkė dar gali atsikvošėti ir pasiprašyti atgal į Lietuvos rinktinę, praneša „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją