Trenkėsi ilgiau nei parą

„Esame pripratę prie visokių nesąmonių: sunkumų mums iškyla prieš kiekvienas varžybas. Bet šį kartą jų buvo tiek, kad trūksta žodžių“, – kalbėdamas su DELFI apmaudą liejo Lietuvos rinktinės kapitonas Mindaugas Misevičius.

Išvyka į Europos čempionato 2A diviziono rungtynes Maltoje lietuviams virto vienu dideliu kuriozu, beveik užbraukusiu svajones užimti pirmą vietą penkių ekipų turnyre.

Po pralaimėjimo 10:14 žaidėjams beliko širsti ant Lietuvos regbio federacijos (LRF), kuri smarkiai perlenkė lazdą mėgindama sutaupyti.
Į Maltą išvyko vos 18 regbininkų, nors rinktinė galėjo vežtis 22 žaidėjus. Jų galėjo būti ir dar mažiau, tačiau vienas komandos trenerių atidavė savo lėktuvo bilietą papildomam žaidėjui.

Maža to, lietuviai skrido ne, kaip įprasta, kartu, o pasidalinę į du būrius. Anot M. Misevičiaus, Maltą pavyko pasiekti tik po daugiau nei parą trukusios kelionės.

Masažavo vienas kitą

Tačiau tai tebuvo regbininkų nuotykių pradžia.

„Atvažiavę į savo viešbutį negalėjome net pavalgyti, nes maistas nebuvo užsakytas. Gydytojas su mumis nevyko, todėl prieš rungtynes turėjome eiti pas priešininkus ir skolintis iš jų medikamentų“, – pasakojo M. Misevičius.

Nepaisant visų vargų, lietuviai pradėjo mačą galingai ir po pirmo kėlinio buvo priekyje 10:0. Tačiau po pertraukos vos tris žaidėjus atsargoje turėjusi svečių rinktinė ėmė nebeatlaikyti rungtynių tempo.

„Antrame kėlinyje buvome visiškai išvargę. Man pačiam pradėjo traukti raumenis. Įsivaizduokite vaizdelį: vienas žaidėjas masažuoja kitą, o likę 13-a tuo metu žaidžia“, – tragikomiškais įspūdžiais dalinosi M. Misevičius.

Ne ką sklandesnė buvo ir lietuvių kelionė namo po dvikovos. Pasak rinktinės kapitono, paskutiniai žaidėjai pirmadienio pavakarę dar nebuvo grįžę į tėvynę.

„Mumis visiškai niekas nesirūpina, net nežinau, su kuo kalbėtis dėl pagalbos. Žaidėjai buvo labai nusiminę – sunku juos motyvuoti ir kalbėti apie pergalę, kai dedasi tokie dalykai“, – skundėsi M. Misevičius.

Pirštu baksnoja į valstybę

DELFI pasiteiravus LRF prezidento Rolando Alksnio, kodėl šalies nacionalinė rinktinė turi taikstytis su vargetų dalia, pastarasis gynėsi lėšų stygiumi.

„Kaip ir visiems, mums trūksta pinigų. Todėl buvo ieškoma pigiausio varianto, – pripažino LRF vadovas. – Bet bent jau maitinimas viešbutyje tikrai buvo užsakytas, šiandien pradėjome aiškintis, kodėl žaidėjai jo negavo“.

Anot jo, išvyka į Maltą federacijai atsiėjo 68 tūkst. litų. Dėl visų problemų, užklupusių komandą, R. Alksnys kaltino pinigų regbiui esą gailinčią valstybę. 2011 metais LRF iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo gavo 134 tūkst. litų.

„Kartais susidaro vaizdas, kad valstybė nenori, jog mes dalyvautume čempionatuose. Šiemet mums dar reikės išvežti 20-mečių komandą į Europos pirmenybes Lenkijoje, 16-mečiai važiavo į stovyklą Latvijoje, be to, šiemet pirmą kartą dalyvavome 17-mečių Europos čempionate. Taigi, prisidėjo viena papildoma komanda, o finansavimas išliko toks pats“, – dėstė R. Alksnys.

Tiesa, vėliau LRF prezidentas prisipažino, kad kelionė į Maltą virto chaosu ir dėl prasto organizavimo.

„Aš pats, kaip prezidentas, padariau kai kurių klaidų. Sakykime, pritrūko organizacinės patirties. Kitais metais pasitaisysime, ir tokių išvykų kaip į Maltą nebebus.

Vyksta derybos su viena televizija dėl regbio rungtynių transliacijų – jei susitarsime, tuomet ir rėmėjams atrodysime patrauklesni. Viskam reikia laiko“, – sakė R. Alksnys.

Primename, kad neįtikėtinos istorijos apie skurdžią regbininkų kasdienybę Lietuvos rinktinę lydi ne pirmą kartą: prieš kelerius metus kilo skandalas, kuomet regbio entuziastai ėmėsi rinkti pinigų naujoms nacionalinės komandos aprangoms, kadangi senos ir suplyšusios uniformos vertė lietuvius raudonuoti prieš oponentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)