Iš viso delegacijoje, kuriai vadovaus LTOK viceprezidentas Vytas Nėnius, su treneriais, medikais, misijos vadovais ir žurnalistais bus per 80 žmonių.

Liepos 19 d. LTOK įvyko atskirų sporto šakų federacijų generalinių sekretorių, rinktinių trenerių ir vadovų pasitarimas. LTOK vadovai buvo informuoti, kaip jaunieji sportininkai pasirengę olimpiniam festivaliui. Lietuvos rinktinės kapitonu išrinktas ieties metikas iš Kauno Povilas Dabašinskas, neseniai pasibaigusiame pasaulio jaunių čempionate užėmęs aukščiausią iš mūsiškių 5 vietą.

Visų festivalyje dalyvausiančių sporto šakų atstovai informavo, kad pasirengimas vyko sklandžiai, jaunieji sportininkai išbandė jėgas savo amžiaus pasaulio ir Europos čempionatuose, tarptautinėse varžybose.

Visų sporto šakų rinktinės turi savo lyderius, visi žada kovoti dėl aukštų vietų. Vėliausiai į treniruočių stovyklą susirinko krepšininkai, kurie kol kas sužaidė tik dvejas draugiškas rungtynes su suomiais ir juos lengvai įveikė.

„Linkiu olimpiniame festivalyje kovoti taip, kad sutiktuvės Vilniaus oro uoste būtų linksmos. Manau, kad bent dešimt procentų Trabzono festivalio dalyvių ateityje taps tikrais olimpiečiais“, - išklausęs visų sporto šakų vadovų pasisakymus ir linkėdamas sėkmingų startų sakė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Pasitarimo dalyviai išklausė dopingo kontrolės taisykles, medikų patarimus.

Jaunųjų olimpiečių palydos Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete įvyks liepos 22 dieną. Vakare užsakomuoju reisu Lietuvos delegacija išskris iš Vilniaus į Trabzoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją