Tapo vaikų lygos prezidentu

„Aš tapau lygos prezidentu. Susidomėjimas mūsų lyga auga, daugėja vaikų. Viskas vyksta taip, kaip planavome. Bandysime dirbti ir toliau. Kodėl ėmiausi šių pareigų? Todėl, kad esu iš Lietuvos ir esu lietuvis. Jei mano prezidentavimas padės – su malonumu dirbsiu“, – antradienį sakė vienas iškiliausių Lietuvos sportininkų.

D. Zubrus NVLRL vadovo pareigose pakeitė kanadietį Barry Nabuursą ir numato tolesnę Lietuvos vaikų ledo ritulio plėtrą. Kitą sezoną keturių amžiaus grupių Lietuvos vaikų čempionatuose turėtų rungtyniauti net 28 komandos.

„Ar reikia lygoje ką nors keisti? Komandų skaičius išaugo dvigubai, lygos biudžetas – beveik penkiskart (iki 360 tūkst. litų – DELFI). Lyga dirba labai gerai, užtikrina vaikų užimtumą. Mums reikia čiuožyklų. Siūlydami projektą apvažinėjome visą Lietuvą. Tuo domisi Rokiškis, Druskininkai, Plungė... Būtina daugiau dirbti tą pačia kryptimi. Ledo ritulys labai brangi sporto šaka. Reikia, kad savivaldybės į čiuožyklų statybą vertintų ne kaip išlaidas, o kaip investiciją į ateitį“, – siūlė ritulininkas.

NHL sezono pabaiga – nusivylęs

Praėjęs NHL sezonas D. Zubrui nebuvo pats sėkmingiausias, nes jo atstovaujamas „Devils“ klubas atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos ketvirtfinalyje pralaimėjo seriją 1:4 Filadelfijos „Flyers“ ekipai. Kodėl?

„Nėra lengva atsakyti. Atkrintamosiose varžybose pralošėme ne todėl, kad buvome blogiau pasiruošę ar pasirinkome netinkamą taktiką, o todėl, jog kita komanda buvo psichologiškai stipresnė. Visiems buvo nemalonu. Generalinis vadybininkas – Lou Lamoriello – labai protingas ir „ant karštųjų“ jokių veiksmų nesiima.

Visi esame nusivylę. Treti metai iškrentame pirmame atkrintamųjų varžybų etape. Dar vieneri metai, kai galėjome laimėti Stenlio taurę, praleisti veltui“, – prisiminė D. Zubrus.

Lietuvis geru žodžiu minėjo praėjusį sezoną „velniams“ vadovavusį trenerį Jacques‘ą Lemaire‘ą ir buvo patenkintas savo vaidmeniu bei uždarbiu Naujojo Džersio klube (2007 m. liepą jis pasirašė 20,4 mln. JAV dolerių 6-erių metų sutartį su ir jo metinė alga yra 3,4 mln. dolerių).

„Treneris J. Lemaire‘as – geriausias mano karjeroje. Aš juo pasitikėjau. Būdavo, kad žaisdavau daugiau ar mažiau. Rimtose rungtynėse, kurias reikėjo laimėti, aš žaisdavau daug. Gerai pažįstu ir naują trenerį Johną MacLeaną. Aš su juo dirbau, kai jis buvo trenerio asistentas. Normalus vyras.

Savo role klube aš patenkintas. Sutrukdė tai, kad patyriau traumą. Kiek po sezono kalbėjau su klubo vadovybe, supratau, lyg manęs ir nekeis. Liksiu Naujajame Džersyje. Mano kontraktas galioja dar trejus metus. Kolektyvas draugiškas, gerai sutariu su visais“.

Sezono metu be tablečių nepavyksta žaisti

D. Zubrus, kuris per 56 praėjusio sezono rungtynes pelnė 11 įvarčių ir atliko 17 rezultatyvių perdavimų, dar jaučia kojos traumos ir kelio operacijos padarinius.

„Su laiku gal ir labai gerai bus su tuo keliu, o dabar – ne visai. 70 proc. sugijo, o 30 proc. gali gyti dar 3-4 metus. Sezonu metu be tablečių neišeina žaisti“.

Nesutinka su permainų Lietuvos ledo ritulio federacijoje aplinkybėmis

D. Zubrus atsargiai vertina permainas Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) vadovybėje ir pabrėžia, kad jam nepatinka, kaip LLRF prezidento poste Rolandą Bučį pakeitė Petras Nausėda.

„Laikas parodys. Aš nesutinku su tuo, kaip tas įvyko. Rinkimai turėjo būti vasarą – liepos mėnesį. Griovimai man tie nepatinka... Aš draugauju su Rolandu ir dabar. Tų naujų žmonių nepažįstu, pasitikėjimo jais daug neturiu. Esu vieną kartą su prezidentu (P. Nausėda – DELFI) kalbėjęs“.

Sekmadienį grįžta į Kanadą

Šįkart Lietuvoje be šeimos – gyvenimo draugės Natalie Sanschagrin, sūnaus Tomo ir duktės Emmos – esantis D. Zubrus vaikų lygos reikalais dar aplankys Klaipėdą, Šiaulius ir gal Kauną ar Elektrėnus.

„Sekmadienį jau išskrendu į Monrealį. Ten vasaromis aš gyvenu ir su draugais bei kolegomis treniruojuosi. Šiandien Vilniuje tai pat buvau sporto salėje ir padirbėjau. „Devils“ treniruočių stovykla prasidės rugsėjo 15-16 d.“, – apibendrino D. Zubrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją