Šokėjai jau parengė programas naujam sezonui. „Pora žiūrisi labai gerai, su didele perspektyva, o daugiau parodys rezultatai. Du žmonės, du skirtingi charakteriai, skirtingos silpnybės... Jiems turbūt reikės daug laiko susičiuožti“, - kalbėjo L. Vanagienė.

Niujorke gimusi 162 cm ūgio I. Tobias šįmet baigė vidurinę mokyklą. Septynerius metus ji lankė baletą. Prieš porą metų I. Tobias pasaulio jaunimo čempionate atstovavo Gruzijai ir užėmė 14-ą vietą.

Lietuvos čiuožėjus Detroite treniruoja vieni geriausių specialistų Igoris Špilbandas ir Marina Zujeva.

L. Vanagienė neslėpė, kad daug treniravimusi reikalingų išlaidų kris ant partnerės tėvų pečių. Laimė, D. Stagniūnas pateko į Lietuvos olimpinę rinktinę ir gaus paramą.

„Dėl pilietybės jau nuo šiandien reikia rūpintis, kad naujame Pilietybės įstatyme atsirastų išimtis sportininkams. Ir, aišku, ji nuo pirmų dienų turi pradėti mokytis kalbėti lietuviškai“, - sakė federacijos vadovė.

DELFI primena, kad iki šiol D. Stagniūnas šoko su Katherine Copely. Pora iširo dėl K. Copely traumos, prieš tai amerikietei nebuvo suteikta Lietuvos pilietybė ir taip užkirstas kelias į Vankuverio olimpiadą.

K. Copely ir D. Stagniūnas Lietuvai įvairaus lygio varžybose atstovavo nuo 2006 metų. Sparčiai tobulėjusi pora 2009 metų pasaulio čempionate užėmė 14-ą vietą ir iškovojo kelialapį į 2010 metų Vankuverio olimpines žaidynes. 2009 metų Europos pirmenybėse Lietuvos pora įsiveržė į elitinį dešimtuką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją