Liko be pagalbininkų

Lietuvos olimpietė pastaruoju metu treniravosi Norvegijoje, kur ketvirtadienį startuos pirmasis Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) taurės etapas.

Lapkričio 29 - gruodžio 5 dienomis Estersunde (Švedija) 26 metų sportininkė kartu su planetos elito atstovais pradės ir pasaulio taurės varžybų sezoną.

Nors poolimpiniai metai dažnai vadinami mažiau reikšmingais, D. Rasimovičiūtė DELFI teigė dirbanti intensyviai.

„Nepasakyčiau, kad atleidau akceleratorių – ruošiuosi visu pajėgumu. Žinoma, pasirengimas kitoks nei olimpiniais metais, bet poilsiu dabar tikrai nekvepia“, – sakė biatlonininkė.

Vis dėlto D. Rasimovičiūtė prisipažino, kad šiemet jos treniruočių kokybė smarkiai skiriasi nuo ankstesnių metų. Norvegijoje šiuo metu pluša ir pagrindinės Lietuvos bei Latvijos komandos, tačiau D. Rasimovičiūtė dirba atskirai nuo jų. Sportininkei iš Ignalinos kompaniją palaiko tik 40-metis šešerių olimpinių žaidynių dalyvis I. Bricis, kuris taip pat ruošiasi naujam sezonui.

Tenka užsiimti ir vadyba

Sėkmingiausiai iš Lietuvos atstovų 2010 metų Vankuverio olimpinėse žaidynėse pasirodžiusi D. Rasimovičiūtė, moterų sprinto varžybose užėmusi 25-ą vietą, pastaruosius dvejus metus turėjo galimybę sportuoti su Latvijos komanda.

Po Vankuverio žaidynių latvių ekipos vyriausio trenerio poste Vitalijų Urbanovičių pakeitus Jekabui Nakumui, lietuvei vietos kaimynų rinktinėje nebeliko, o treniruotis su tėvynainiais D. Rasimovičiūtei neleidžia pernelyg didelis meistriškumo atotrūkis.

„Be abejo, dirbant su Latvijos rinktine viskas būdavo žymiai paprasčiau. Turėjome daug pagalbinio personalo, o dabar viskas griuvo ant mūsų su Ilmaru pečių. Prieš kiekvieną stovyklą turime aiškintis, ar bus žmonių, galinčių mums padėti. Viską tenka organizuoti patiems“, – skundėsi D. Rasimovičiūtė.

Biatlonininkė galėjo pasiguosti tik tuo, kad latviai visiškai nenumojo ranka į lietuvę ir sutiko D. Rasimovičiūtei talkinti per varžybas.

„Latvių slidžių tepėjai liko tie patys – jie neatsisakė padėti. Varžybų metu pagelbės ir naujasis rinktinės treneris“, – kalbėjo sportininkė.

Tikslų dar neįvardija

Pagrindinis D. Rasimovičiūtės startas šį sezoną bus kitų metų kovą Chanty Mansijske (Rusija) vyksiantis pasaulio čempionatas.

„Jam kryptingai ir rengiuosi. Tikslas vien važiuoti ten ir dalyvauti būtų nelogiškas, bet dabar negaliu pasakyti, kokios sportinės formos būsiu kovą, ir ką iš jos bus galima išplėšti“, – atsargiai apie savo tikslus planetos pirmenybėse kalbėjo biatlonininkė.

Be D. Rasimovičiūtės, lapkričio 25-28 dienomis Beitostiolene (Norvegija) vyksiančiame pirmame IBU taurės etape gali startuoti dar aštuoni Lietuvos atstovai: Aliona Sosunova, Marija Kaznačenko, Natalija Kočergina, Karolis Zlatkauskas, Tomas Kaukėnas, Karolis Dambrovskis, Edvinas Tomaševičius ir Aleksandras Lavrinovičius. Galutinį sprendimą dėl Lietuvos rinktinės sudėties priims treneriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją