Kaip ir pernai, 2011-ais dėl menko Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) biudžeto išlaidos sporto šakų plėtotei buvo perkeltos į KKSRF.

„Nepatenkintų tikrai bus“, – pristatydamas paskirstyto fondo skaičius, neabejojo KKSD generalinis direktorius ir KKSRF tarybos pirmininkas Klemensas Rimšelis.

Per metus KKSRF disponuojamos lėšos sumenko nuo 19,7 iki 18,5 mln. litų, o bendra suma, kurios iš fondo prašė įvairios projektus parengusios organizacijos, išaugo 8 milijonais. Iš viso KKSRF sulaukė 600 paraiškų, kuriomis pageidauta per 78 mln. litų paramos.

Daugiausia fondo lėšų šiemet skirta didelio sportinio meistriškumo plėtotei – beveik 13 mln. litų. Lėšas skirstanti KKSRF taryba dosniausia buvo krepšiniui (2 mln. Lt), lengvajai atletikai (675 tūkst. Lt) ir šiuolaikinei penkiakovei (515 tūkst.).

Kaip pabrėžė K. Rimšelis, lyginant su praėjusiais metais, sumenko tik penkių sporto šakų finansavimas: imtynių, bokso, orientavimosi sporto, UŠU ir žolės riedulio. Iš viso paramos sulaukė 64-ių sporto šakų federacijos.

Tačiau už valstybinės paramos borto liko aštuoniolika sporto šakų, kurių tarptautinės federacijos nėra pasirašiusios Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) kodekso. Praėjusiais metais šioms šalies federacijoms dar buvo išmokėta pusė apskaičiuotos paramos.

Į „juodąjį sąrašą“ pateko galiūnų sportas, kultūrizmas, medžioklinis šaudymas ir t.t.

KKSRF lėšas sudaro 1 proc. metinių akcizo pajamų, gautų už alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką, bei 10 proc. loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

Primename, kad bendras šalies sporto biudžetas, neskaičiuojant investicijų į infrastruktūrą ir privalomųjų mokėjimų, 2011-ais sudaro 41 mln. litų.

Sporto šakos, kurių plėtrai skirta daugiausia lėšų iš KKSRF (tūkst. Lt)


Krepšinis - 2000
Lengvoji atletika – 675
Šiuolaikinė penkiakovė – 515
Aviacijos sporto šakos – 491
Plaukimas - 415
Dviračių sportas – 405
Futbolas – 278
Imtynės – 267
Gimnastika - 255
Sportiniai šokiai – 229

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją