Kitas Lietuvos atstovas Edgaras Petrauskas toje pačioje grupėje, surinkęs 11 taškų, tenkinosi 6-a vieta.

Jaunučių grupėje tik prieš 10 dienų Europos čempione tapusi Leticija Dubickaitė, surinkusi 10 taškų 16 galimų, pasidalijo 3-5 vietas, bet dėl nepalankaus koeficiento liko ketvirta.

Čempione tapo Tatjana Zaiceva iš Ukrainos, surinkusi 13 taškų.

„Žaibo“ čempionate L. Dubickaitė užėmė 5-ą vietą, surinkusi 11 taškų iš 18 galimų. Čempione tapo Angelina Popova iš Rusijos – 13 taškų.

Pagrindiniame pasaulio paprastųjų šaškių „klasikos“ čempionate D. Norkus užėmė aukštą 5-ą vietą, surinkęs 11 taškų iš 18 galimų, E. Petrauskas (10 taškų) buvo 10-as vieta. Čempionu tapo Miratas Žekejevas iš Kazachstano su 14 taškų.

Mergaičių jaunių grupėje šiaulietė Milda Jocaitė surinko 9 taškus iš 16 galimų ir pasidalijo 5-9 vietas. Čempione tapo Vera Hvaščinskaja iš Baltarusijos, surinkusi 14 taškų.

Kiti mūsų šalies dalyviai pasirodė kukliau. Čempionate iš viso dalyvavo 160 šaškininkų iš 14 šalių.

Taline taip pat vyko suaugusiųjų Europos šaškių čempionatas, kuriame tarptautiniai didmeistriai Edvardas Bužinskis ir Aleksejus Domčevas užėmė atitinkamai 5-ą ir 6-ą vietas. Tarp 27 dalyvių jie surinko atitinkamai 35 ir 34 taškus iš 52 galimų.

Europos čempionu tapo Aleksandras Švarcmanas iš Rusijos, surinkęs 47 taškus. Sidabro medaliu pasidabino Robertas Misanas iš Latvijos (45 taškai), o bronzos medaliu buvo apdovanotas dar vienas mūsų kaimynas latvis Raimondas Vipulis (42 taškai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją