Prieš išvykdama į pasaulio čempionatą S. Tamošaitytė kukliai kalbėjo apie tikslą patekti į pusfinalį.

Tačiau sprinterė žengė kur kas toliau.

Pusfinalyje lietuvė distanciją įveikė per 8,03 sek., pagerino Lietuvos rekordą bei pateko į finalą. Tai buvo jau trečias kartas šį sezoną, kai S. Tamošaitytė pagerino 60 metrų barjerinio bėgimo Lietuvos rekordą.

Identišką rezultatą, tuo pačiu ir Lietuvos rekordą, S. Tamošaitytė pakartojo ir finale, kur liko per žingsnį nuo apdovanojimų pakylos.

„Dėl to čia atvažiavome – gerinti savo asmeninius rezultatus. Aišku, nebuvo tikslas pasiekti rekordą, o apie ketvirtą vietą apskritai nesvajojau. Tai yra nerealu – ko daugiau galima norėti. Šiuo atveju negaliu sakyti: o galėjau būti trečia. Aš manau, kad padariau viską, ką galėjau“, - DELFI po finišo teigė S. Tamošaitytė.

Kalbėdama apie varžoves lengvaatletė teigė, kad ją nustebino nesėkmingas JAV atstovių pasirodymas.

„Esu labai nustebinta amerikiečių. Taip susiklostė, kad jų nėra nei finale, nei pusfinalyje. Bet vėlgi, nugalėtojų niekas neteisia“, - šypsosi S. Tamošaitytė.

Kaip ir visi sportininkai S. Tamošaitytė akcentuoja, kad šį sezoną svarbiausias startas laukia Londono olimpinėse žaidynėse. Įspūdingus rezultatus demonstruojanti atletė nemano, kad optimalią sportinę formą įgavo per anksti.

„Manau, kad čia rodyti rezultatą nėra nei per anksti, nei per vėlu. Tiesiog rodau, kad ruošiuosi olimpinėms žaidynėms. Kalbant apie rekordų gerinimą galiu pasakyti, kad ruošiamės vasarai. Nėra taip, kad tik pavasarį ruošiesi vasarai – ruošiesi visus metus, gal net visus ketverius metus“, - DELFI sakė S. Tamošaitytė.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją