Geriausiai savaitgalį Turkijoje vykusiame čempionate pasirodė penkiakovininkė Austra Skujytė, užėmusi trečią vietą (4802 tšk.) bei parvežusi bronzą.

60 m barjeriniame bėgime Sonata Tamošaitytė užėmė aukštą ketvirtą vietą. Į 60 m bėgimo finalą tik per plauką nepateko Rytis Sakalauskas, savo asmeninį rekordą pagerino, tačiau į 60 bėgimo finalą nepateko sprinterė Lina Grinčikaitė (7,26 sek.). Šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė taip pat pasiekė savo geriausią asmeninį rezultatą (192 cm).

„Kaip aš sakau, pasirodymą reikėtų vertinti puikiai, nes tokio lengvaatlečių pasirodymo per visą istoriją dar nebuvo. Kita vertus kritikai gali pasakyti, kad dalyvavo ne visi pajėgiausi atletai. Bet pažiūrėjus į penkiakovės dalyvių sąrašą, kur buvo iškovotas Austros Skujytės bronzos medalis, dalyvavo dvi olimpinės čempionės – Jessica Ennis ir Natalija Dobrynska, kuri pasiekė pasaulio rekordą. Taip pat dalyvavo rusė, 2011 metų pasaulio čempionė Tatjana Černova“, - dalyvių sąrašą vardija S. Stanislovaitis.

A. Stanislovaitis išskyrė puikų S. Tamošaitytės pasirodymą – lietuvė distanciją įveikė per 8,03 sek., pagerino Lietuvos rekordą ir finale užėmė ketvirtą vietą.

R. Sakalauskas pusfinalyje distanciją įveikė per 6,69 sek. bei liko per žingsnį nuo finalo.

„Galima žygdarbiui prilyginti S. Tamošaitytės ketvirtą vietą pasaulio čempionate. Išvykdami teigėme, kad būtų gerai, kad mūsų sprinteriai dalyvautų pusfinalių bėgimuose, bet kaip parodė čempionatas, mūsų žmonės sugeba gerinti ne tik asmeninius rezultatus, bet ir buvo pasiekti du Lietuvos rekordai. (...).

Jei prieš išvykdami į čempionatą būtume kalbėję, kad R. Sakalauskas bus geriausių pasaulio sprinterių dešimtuke, sakytų, kad tai kažkas iš fantastikos ribų. O dabar, kai baigėsi čempionatas, aišku, išgyvename, kad trūko 0,01 sek. iki finalo. Bet jis būtų vienintelis baltaodis bėgęs finale. Galima taip sakyti, kad iš baltaodžių jis buvo pirmas, o iš europiečių – trečias“, - DELFI sakė A. Stanislovaitis.

Be to treneris teigia, kad iki Londono olimpinių žaidynių – pagrindinio sportininkų tikslo – lengvaatlečių sportinė forma tik gerės.

„Aš visą laiką sakiau ir galiu pakartoti, kad niekada gyvenime mes nelaikėme, kad šios varžybos yra svarbiausios. Mes visą laiką galvojame apie olimpines žaidynes. Šios varžybos buvo kaip kontrolinės. Visų pirmiausia visų penkių žmonių buvo pasiekimas, kad jie įvykdė itin aukštus normatyvus ir pakliuvo į varžybas (...). Mes tyliai, labai tyliai galvojame apie olimpinių žaidynių dešimtuką. Ir šis startas mūsų lūkesčiams dar priduoda prasmės, kad mes tikrai galime dėl dešimtukų pakovoti“, - DELFI sakė treneris.

Beje, ketvirtadienį trys lengvaatlečiai iš Kauno – A. Skujytė, R. Sakalauskas ir S. Tamošaitytė – pagerbti Kauno savivaldybėje. A. Stanislovaitis linkėjo Kauno valdžiai atsigręžti ir į kitas sporto šakas, o nematyti vien krepšinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)