Pasaulio čempionate Lietuvai atstovaus sprinteriai Lina Grinčikaitė ir Rytis Sakalauskas, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, barjerininkė Sonata Tamošaitytė ir penkiakovininkė Austra Skujytė.

A. Stanislovaičio teigimu, būtent iš pastarosios sportininkės tikimasi geriausio pasirodymo.

Tačiau vienas geriausių Lietuvos lengvosios atletikos specialistų teigia, kad vien patekimas į pasaulio čempionatą jau yra geras rezultatas.

„Norint patekti į pasaulio čempionatą reikia įvykdyti normatyvus, kurie yra itin aukšti. Čempionate niekas už dyką nieko nedalins, o konkurencija bus milžiniška. Tačiau lietuviai tikrai nebus statistais“, - teigia A. Stanislovaitis.

A.Skujytė: yra minčių apie medalį

Vardinį kvietimą į čempionatą gavusi 32-ejų metų A. Skujytė išvykdama į Stambulą neslepia, kad konkurencija Turkijoje bus itin didelė. Tačiau atletė tikisi, kad tai tik suteiks papildomos motyvacijos.

„Tikslai - aukšti. Visų pirma džiaugiuosi, kad galėsiu dalyvauti su elitu – šiais metais dar nebuvau iškišusi nosies iš Lietuvos, tai labai džiaugiuosi, kad bus konkurencija ir papildomas stimulas pasitempti. Su tuo sieju savo pasiekimus. Manau, kad prie tokių sąlygų iš savęs išpešti pavyks daug daugiau“, - teigė A. Skujytė.

Atėnų olimpinių žaidynių (2004) vicečempionė tikisi, kad Stambule pavyks pagerinti savo asmeninį rekordą.

„Aš norėčiau pasiekti savo geriausią visų laikų rezultatą. (...). Šiuo metu pasiekiau neblogą sportinę formą, tai manau pavyks tai įrodyti. Ar galvoju apie medalį? Na, pasvajoju pasvajoju“, - šypsosi A. Skujytė.

S.Tamošaitytė: tai puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas

24-erių metų S. Tamošaitytė, kaip ir kiti sportininkai, neslepia, kad šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas Londono olimpinės žaidynėms, o varžybos Stambule – puiki galimybė pasitikrinti savo galimybes.

„Tikslas subėgti arčiausio asmeninio rekordo. Tai būtų idealu. Kalbant apie vietas tai tikrai nekeliu jokių tikslų. Kaip bus taip – tai yra sportas ir reikės sėkmės. Bus matyti. Bet kokiu atveju didžiausias tikslas yra Londono olimpinės žaidynės. O artėjančio varžybos bus kaip pasiruošimo etapas, galimybė pasitikrinti savo jėgas. Tuo labiau, kad čia teks varžytis trumpesnėje distancijoje“, - teigė S. Tamošaitytė.

Pastaruoju metu barjerininkė demonstruoja puikius rezultatus ir jau dukart pagerino Lietuvos rekordą.

„Linkiu Sonatai šį rezultatą pasiekti ir Turkijoje. Tai leistų jai užimti tikrai aukštą vietą“, - įsitikinęs A. Stanislovaitis.

„Rekordus gerinau bėgdama viena, todėl tikiuosi, kad esant konkurencijai bus dar geriau“, - teigia S. Tamošaitytė.

R.Sakalauskas sieks prasibrauti į pusfinalį

Puikios sportinės formos į Stambulą išvyksta ir R. Sakalauskas. Sprinto rungtyje lietuviui teks varžytis net su 61 varžovu, tačiau R. Sakalauskas nusiteikęs ryžtingai.

„Tenkintų patekimas į pusfinalį – jei nepasiekčiau pusfinalio tikrai būtų liūdna (...). Pasaulio čempionate vieta yra svarbiau nei pasiektas rezultatas – geriau aukštesnė vieta nei geresnis asmeninis rezultatas“, - teigė R. Sakalauskas.

„Pasaulio čempionatas, dalyvauja visi stipriausi – bus sunku. Varžantis su stipriais varžovais – visai kitokia atmosfera. Kaip žinai, kad šalia bėga pasaulio čempionas, pasaulio rekordininkas, Europos čempionas tai pats viduje ir jautiesi visai kitaip. Kai didesnė konkurencija ir pačiam smagiau bėgti“, - priduria sprinteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją