Darbe A. Skujytė gilinosi kaip keitėsi septynkovės rezultatai nuo 1983 iki 2009 metų. Analizavo savo ir pasaulio septynkovininkių rezultatų kaitą amžiaus aspektu bei olimpinio ciklo metu. Lygino savo ir pajėgiausių pasaulio septynkovininkių treniruočių metu atliktus metinius krūvius: gilinosi, kiek jie treniruočių atlieka ir varžybų dalyvauja , kokioms rungtims skiria daugiausia dėmesio.

Taip pat vienas iš darbo uždavinių buvo palyginti savo pačios atliktus krūvius ruošiantis 2004 metų pasaulio ir 2011-ų Europos lengvosios uždarų patalpų čempionatams.

LKKA Individualių sporto šakų katedros vedėjas prof. Aleksas Stanislovaitis sako, kad sportinis kelias nėra ilgas, todėl sportininkai galvoja apie ateitį.

„Austra geriausiais įvertinimais baigė studijas, taip pat įvertintos ir jos magistro tezės. Net neabejoju, kad baigusi sportinę karjerą ji bus puiki trenerė. Austra domisi naujausiais moksliniais tyrimais, trenerių rengimo subtilybėmis, tikiu, kad ateityje užaugins ne vieną gerą sportininką”, - sakė prof. A. Stanislovaitis.

Pastaraisiais metais vis daugiau žymių sportininkų pasirenka Treneravimo sistemų studijų programą. Čia ugdomi pasaulio, Europos, šalies čempionai.

Magistrantūros studijas Akademijoje baigė olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas Virgilijus Alekna, kylančios lengvosios atletikos žvaigždės Viktorija Žemaitytė, Sonata Tamošaitytė, Rytis Sakalauskas. Gautas žinias sėkmingai pritaiko ir Lietuvos vyrų rinktinės fizinio rengimo treneris Evaldas Kondratavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją