„Sidabrinių medalių turiu jau užtektinai, todėl ypatingo džiaugsmo tai nebekelia“, – prisipažino V. Janušaitis, kuris yra laimėjęs ir du Europos pirmenybių trumpajame baseine bronzos apdovanojimus.

200 m kompleksinio plaukimo rungties finale lietuvį 0,32 sek. aplenkė čempionu tapęs vokietis Markusas Deibleris. Dvigubai ilgesnėje distancijoje V. Janušaitis užėmė ketvirtą vietą, o 100 m nuotolį įveikė penktas.

„Įvertinus tai, kokie varžovai dalyvavo ir kokią sportinę formą buvau pasiekęs pats, galėjau iškovoti medalius visose trijose distancijose. Ir tas mano sidabras galėjo virsti auksu“, – apgailestavo sportininkas.

Pasak jo, pasiekti maksimalių tikslų labiausiai sukliudė gerokai prailgusi lietuvių kelionė į pirmenybes. DELFI jau rašė, kad praėjusį trečiadienį dėl lėktuvo gedimo buvo atšauktas tiesioginis reisas į Olandiją, todėl Lietuvos rinktinės atstovams teko paskubomis ieškoti kitų kelionės maršrutų.

„Vietoje to, kad varžybų išvakarėse pailsėtume ir lengvai pasitreniruotume, atvykome į Eindhoveną devintą valandą vakaro, visą dieną prasėdėję oro uostuose ir lėktuvuose. Tai labai atsiliepė mano pasirodymui – įpusėjus 200 metrų distancijos finalui pajaučiau, kad pradeda stigti jėgų atliekant posūkius“, – tikino V. Janušaitis.

Po dviejų savaičių plaukiko laukia startas Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) gruodžio 15-19 d. vyksiančiame planetos čempionate trumpajame baseine.

„Manau, formą pavyks išlaikyti ir, jei viskas susiklostys gerai, pasiekti dar geresnių rezultatų. Kita vertus, konkurencija ten bus žymiai didesnė – atvažiuos ir amerikiečiai, ir japonai, ir Pietų Afrikos Respublikos atstovai, ir kai kurie europiečiai, kurie praleido žemyno čempionatą. Todėl nenoriu nieko prognozuoti“, – kalbėjo V. Janušaitis.

Kitiems Lietuvos atstovams Eindhoveno baseine priartėti prie prizinių vietų nepavyko. Iš šešių lietuvių į finalinius plaukimus pavyko patekti tik V. Janušaičiui ir Edvinui Dautartui, kuris 200 m plaukimo krūtine rungtį užbaigė septintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją