Vis dėlto daugiausia sveikinimų sulaukė penkiolikmetis R. Zaveckas ir kartu su juo į Suomijos kalnų kurortą Suomutunturi atvykę jo tėvai Giedrius ir Dalia Zaveckai.

Jaunimo grupėje, kurioje varžosi sportininkai iki 20 metų amžiaus, debiutavęs vilnietis užėmė penktą vietą. Be to, jis buvo šeštas tarp visų dalyvių.

Absoliučiu varžybų nugalėtoju tapo irgi jaunimo grupei priklausantis 20-metis Kristapas Zvejniekas. Jis antrą vietą absoliučioje įskaitoje užėmusį 17-metį estą Tonį Luiką aplenkė 1,08 sek. Trečią vietą tarp visų slidininkų iškovojęs 23-ejų metų latvis Kasparas Daugulis lyderiui pralaimėjo 1,87 sek..

R. Zaveckas nuo nugalėtojo atsiliko 5,19 sek.

„Kristapą sunkokai galėčiau aplenkti. Jis daug vyresnis, labiau patyręs. O kitus - įmanoma. Šiemet mano slidės dar trumpesnės, o kitais metais jau važiuosiu su tokio ilgio slidėmis, kaip ir varžovai“, - teigė R. Zaveckas.

Praėjusiais metais visas tris Baltijos taurės varžybų rungtis tarp bendraamžių laimėjęs lietuvis teigė, kad šiemet aukščiausiai pakilti tikėjosi būtent slalome, nes slalome milžine, o ypač Super-G daug lemia ne tik technika.

„Greičiau važiuoja vyresni, sunkesni“, - aiškino R. Zaveckas.

Vilnietis ypač buvo patenkintas savo pasirodymu antrajame nusileidime, nors būtent antroje trasoje iš varžybų dėl praleistų vartų ar griuvimų pasitraukė nemenkas būrys sportininkų.

Pirmas nusileidimas vyko giedru oru, o antrame iš dangaus pasipylė sniegas, pakilo vėjas. Bet R. Zaveckui tokia permaina nusutrukdė.

„Abi trasos buvo labai sudėtingos. Prižiūrėtojai gerai nuvalo šlaitą, todėl skirtumas nelabai jautėsi“.

Antrą dieną iš eilės tarp šešių Baltijos taurės prizininkų pateko vienuolikmetis R. Janulionis. Jis, kaip ir slalomo milžino varžybose, užėmė šeštą vietą tarp bendraamžių. Ir trečiadienį, ir ketvirtadienį vilnietis buvo aštuntas po pirmo važiavimo, bet antroje trasoje aplenkė dar po du varžovus.

„Stiprūs nervai pas vaikiną“, - įvertino Radvilo sugebėjimą susikaupti tada, kai labiausiai reikia, jo tėvas Adomas. Jo paties nervai irgi buvo stiprūs – vilnietis sėkmingai įveikė antrojo nusileidimo trasą ir iškovojo šeštąją vietą senjorų grupėje. Adomo brolis Jurgis tarp senjorų liko aštuntas.

Jauniausių vaikų grupėje Super-G lenktynėse iškovojęs šeštą vietą, o slalomo milžino rungtyje vicečempionu tapęs Vėjas Strelčiūnas slalomo trasoje po pirmo nusileidimo buvo antras, tačiau antrame neteisingai pravažiavo vienus vartus ir buvo diskvalifikuotas.

Vėjo brolis Rūkas toje pačioje vietoje irgi pasiklydo trasą žyminčių lazdų miške. Kaip ir dar keli kitų šalių atstovai. Trasos nebaigė ir Vėjo bei Rūko tėvas Artūras Strelčiūnas.

Diskvalifikavimo neišvengė Urtė Januškevičiūtė, o jos sesuo Ieva nepasiekė finišo dėl griuvimo.

Diskvalifikavimas dėl praleistų vartų arba griuvimas neleido sėkmingai baigti distancijos ir dar trims lietuviams: Kasparui Gudžiui, Algimantui Milašiui, Ievai Urbonavičiūtei. Finišuoti nepavyko ir daugybei kitų šalių sportininkų.

„Kitas kapitonų susirinkimas – kitais metais“. Šiuo įrašu trečios lenktynių dienos oficialioje programoje Baltijos taurės rengėjai savotiškai atsisveikino su varžybų dalyviais. Ketvirtadienį toks susirinkimas jau nevyko – po slalomo rungties apdovanojimo surengtas Baltijos taurės uždarymo vakaronė.

Tiesa, penktadienį vyks dar vienos lenktynės. Jos rungsis į poras su vaikais, pagal amžių nepatenkančiais į pagrindines varžybas, suskirstyti Baltijos taurės jaunimo ir elito grupės dalyviai. Šiose varžybose startuos ir Lietuvos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)