"Visų čia susirinkusių nuotaika pakili. Kitaip ir negali būti, nes laukia prestižiškiausių metuose lenktynių egzaminas, - priešstartinėmis nuotaikomis su lenktynių spaudos centru dalijosi vienos ekipos narys Dainius Matijošaitis. - Šių metų lenktynės - jau ketvirtos paeiliui mano sportinėje biografijoje, bet taip dar nebuvo: ėmė ir apniko mane kvailas atsargos saugiklis, kuris, dar nežinau, išeis į naudą ar atvirkščiai..."

Automobilių sporto mėgėjams to priežastys gerai žinomos. Dainius praėjusį savaitgalį nusprendė jėgas išbandyti ir Estijoje vykusiame "24 h Estonia ralyje", kuris buvo trečias jo karjeroje ir kuriame jis patyrė nemenką avariją.

Tačiau puikia nuotaika trykšta komandos draugai Rytis Garbaravičius, jau turintis ne vienų "Omnitel 1000 km lenktynių" patirtį ir jose tik debiutuosiantis Marijus Mazuch, kuris trenerio Jono Dereškevičiaus nuomone, pilnai subrendęs maratono varžyboms ir demonstruoja pavydėtiną stabilumą.

Į Vytauto gatvę susirinkę automobilių sporto žinovai ypač pagarbiai žvelgė į pernykščius, itin atkaklioje kovoje tik paskutiname lenktynių rate pergalę su "BMW Silhouette" išplėšusius belgus Steve'ą Vanbelingeną, Wardą Sluysą ir Benny Smetsą šiemet pakeitusį Eriką Qvicką, kuris pirmą kartą atvyko į Lietuvą.

Pernykščiai nugalėtojai pakeitė ne tik vieną ekipos narį, bet ir automobilį. Šiemet jie startuoja su ne mažiau greitu ir patvariu BMW M3, tačiau pakartoti pernykštę sėkmę šiam kovingai nusiteikusiam trio tikrai nebus lengva.

Ne menkesnių ambicijų vedami į "Omnitel 1000 km lenktynes" sugrįžo ir jų laimėtojai 2008 metais. Tai

"Snoras Spyker Squadron" ekipa su bene didžiausio poilsiautojų susidomėjimo parade susilaukusiu "Spyker C8 Spyder GT2R" bolidu, kurį vairuos kylanti Lietuvos automobilių sporto žvaigždė Jonas Gelžinis, Ralfas Kellenersas (Vokietija), Aleksejus Vasiljevas (Rusija) ir šios trasos greičio rekordininkas Peteris Dumbreckas (Didžioji Britanija), kurio vieno rato trasos greičio rekordas - 1 min. 19,041 sek. - nuo 2008 metų nepagerintas iki šiol.

Saldų pergalės skonį Palangos trasoje dar gerai mena ir 2009 metų nugalėtojai, "Snoras Client Team" komanda, kurioje kartu su tąsyk pirmais finišo liniją kirtusiais šios ekipos nariais šiemet "Ferrari F430" vairuos ir Kazimieras Vasiliauskas, o šią ekipą globos Lietuvos automobilių sporto legenda Stasys Brundza.

"Prognozės - nedėkingas dalykas. Sportininkų ryžtą, jų kovinę parengtį ir ambicijų pagrįstumą įrodys tik šeštadienio 1000 km lenktynės, kurių nekantriai laukia ne tik šalies automobilių sporto gerbėjai", - iškilmingame "Omnitel 1000 km lenktynių" atidaryme Vytauto gatvėje linkėdamas visiems kuo geriausios sėkmės ir neblėstančių įspūdžių kalbėjo jas rengiančios VšĮ "Promo events" vadovas Darius Jonušis.

Su šia puikia vasaros sporto švente, be kurios jau neįsivaizduojama kurortinė Palanga ir jos apylinkės, sportininkus, komandų vadovus, trenerius, varžybų organizatorius ir gausius renginio žiūrovus sveikino Palangos miesto ir Kretingos rajono merai Šarūnas Vaitkus ir Juozas Mažeika.

Po oficialaus ir spalvingo dvyliktų "Omnitel 1000 km lenktynių" atidarymo ten pat, Vytauto gatvėje, vyko "Battery Super Sprint" lenktynės, prie kurių starto linijos išsirikiavo visos 44 komandos.

Po gražios kovos jas laimėjo "Bauer Racing" komandos AMG Kit Car vairavęs Ramūnas Čapkauskas, trasoje sugaišęs 5,76 sek.

Lygiai 0,2 sek. nugalėtojui pralaimėjęs antrą vietą užėmė "Artas Racing-PBS" komandos lenktynininkas Darius Baltramiejūnas, vairavęs Lietuvoje iki tol dar nematytą ir puikiai lenktynėms parengtą "Lexus IS F" automobilį.

Trečia vieta atiteko "Tygelis AD Evopermormance" ekipai, kurios narys Vytas Bilinskas su "Seat Ibiza" trasą įveikė per 6,03 sek.

Tačiau "Battery Super Sprint" lenktynėmis labai intensyvi renginio ketvirtadienio programa nesibaigė.

Popietę pirmos grupės sportininkai pradėjo oficialią "Omnitel 1000 km lenktynių" treniruočių programą, o antros grupės lenktynininkai savo kovinę techniką išvairavo kiek vėliau.

Trasoje ratus suka ir "Fast Lap" lenktynių dalyviai, kurie apdovanojimus klasėse išsidalins jau ketvirtadienį, o patys greičiausieji penktadienį kovos šių lenktynių finale.

Pagrindinės 1000 kilometrų lenktynės startuos šeštadienį.

DELFI skaitytojams – pirmieji įspūdžiai nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją