„Spire GT-R“ – dar galingesnis

Praėjusiais metais pirmą kartą „Omnitel 1000 km lenktynių“ trasoje startavęs, Lietuvoje anksčiau nematytas ir unikalia išvaizda bei techninėmis charakteristikomis išsiskiriantis bolidas 2010 metais buvo sukurtas Lietuvoje.

Įvertinus 2010 m. patirtį buvo nuspręsta atsisakyti avantiūristiško ankstesniųjų metų sprendimo dalyvauti lenktynėse su dyzeliniu varikliu ir vietoj jo buvo pasirinktas pasaulyje gerai žinomas ir vertinamas už patikimumą 2.0 litrų darbinio tūrio „Honda“ variklis su kompresoriumi.

Dėl šio variklio bolidas tapo 20 proc. galingesnis palyginus su pernai lenktynėse startavusiu „Spire GT-R“ automobiliu. Šiandien „Spire GT-R“ galia siekia 300 AG, o iki 100 km/h jis įsibėgėja greičiau nei per 5 sekundes. Maksimalus automobilio greitis – 250 km/h.

„Spire GT-R“ pranašumai taip pat yra ir mažas automobilio svoris – 700 kg bei tai, jog oro pasipriešinimui įveikti dėl išskirtinės šio modelio formos – mažo automobilio skerspjūvio ploto ir aptakaus kėbulo – naudojama mažiau variklio galios.

Planuojama, jog 1000 km įveikti (334 ratai) automobilis sunaudos apie 500 l degalų. Visą 1000 km trasą bolidas turėtų įveikti per 9 valandas.

„Ruošėme ir paruošėme tokį automobilį, kuris dėl savo techninių savybių bus itin rimtas varžovas lenktynių lyderiams. Tai bus vienas galingiausių bolidų šių metų „Omnitel 1000 km lenktynėse“ – teigė komandos vadovas, turintis daugiametę „Kit-Car“ tipo sportinių automobilių lenktynėms konstravimo patirtį, Marius Batūra.

Ruošiamasi atsakingai

„Automobilis lenktynėms buvo pradėtas ruošti dar rudenį – pasibaigus 4 val. lenktynėms Kačerginės „Nemuno žiede“, kur komanda užėmė 2-ąją vietą. Šių metų lenktynėse „Spire GT-R“ startuos su nauju varikliu ir pakaba“, – apie techninius sprendimus ir pasikeitimus pasakojo vadovas ir bolido konstruktorius M. Batūra.

„Artėjant lenktynėms pasiruošimo procesas tampa įtemptesnis. Šiandien pasiruošimo lenktynėms darbuose dalyvauja 4 mechanikų komanda, kurie paskutiniaisiais pasirengimo mėnesiais dirba po 12 val. per parą“, – tęsia projekto sumanytojas M.Batūra. Treniruotes lenktynių trasoje komanda pradėjo šių metų birželio pradžioje.

„Pagrindinis tikslas – finišuoti, o apie konkretesnes ambicijas nedrąsu prasitarti, žinant, jog lenktynių metu nutinka daugybė nuo komandos bei pasiruošimo nepriklausančių netikėtumų, su kuriais ne visuomet pavyksta sklandžiai susidoroti. Ruošiamės maksimaliai išnaudoti savo potencialą, kuris, jei sėkmė neapleis, turėtų nudžiuginti rezultatais tiek mus, tiek „Gera dovana – Gecko Motorsport“ komandos gerbėjus“, – komentuoja M. Batūra.

Patyrusi komanda

Šios komandos branduolys, vadovaujamas M. Batūros, buvo suformuotas 2010 metais. Komandos vadovas šiais metais patikėjo geltonąjį žvėriuką trasoje valdyti patyrusiems lenktynininkams, daugiamečiams „Omnitel 1000 km lenktynių“ dalyviams Mariui Gabrijolavičiui, Jonui Šurnai, Adolfui Darginavičiui bei Algiui Basijokui.

Saulės ir asfalto spalva

Bene labiausiai žiūrovų akį traukia unikali bolido išvaizda – forma ir spalva.

„Spire GT-R“ forma išties patraukli – tai viena iš priežasčių, dėl kurios pasirinkome šį modelį. Pasirinkto automobilio modelio spalvų derinys taip pat netradicinis – nebūdingas lenktynių automobiliams. Nusprendėme pasirinkti saulės geltonumo ir asfalto atspalvį, norėdami, jog automobilio modelis atspindėtų tai, kaip mes matome svarbiausias metų lenktynes“, – komentuoja M. Batūra.

Automobilio pasiekimų istorija

2010 m. „Omnitel 1000 km lenktynėse“ važiuojant šiuo automobiliu buvo užfiksuotas 6-tas greičiausias ratas (1:29.731 min.), o 2010 m. „4 val. Žiedinėse lenktynėse Kačerginėje“, vykusiose 2010 m. rudenį, iškovota antra vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)