Kaip informavo „Žalgirio“ klubas, I. Jaaberas laišku pranešė paliekantis ekipą dėl asmeninių įsitikinimų.

Parašė laišką

I. Jaaberas pareiškė, kad nesutinka su krepšinyje įprastomis reklamos ant marškinėlių taisyklėmis. Taip pat nuo suolelio stebėjęs LKL rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“, jis pasipiktino palaikymo grupės pasirodymu pertraukėlių metu. Kitą dieną minėdamas šias priežastis, I. Jaaberas parašė laišką klubui, kuriame teigė, kad daugiau nežais.

„Mums buvo didelis smūgis ir netikėtumas. Aš agentui parašiau laišką ir paklausiau, kaip čia viskas taip staigiai atsitiko. Jis atsakė: man taip pat yra šokas. Jis to nesupranta. Praėjo tik viena diena ir klubas tikrai nustebęs, nes tai yra vienas pagrindinių mūsų žaidėjų. Tai turbūt buvo vienas geriausiai besiginančių žaidėjų“, - teigė „Žalgirio“ sporto direktorius V. Masalskis.

„Komandą Ibrahimo išėjimas paveikė blogai, nes jis buvo vienas iš pagrindinių žaidėjų. Aišku, turime Adą, bet Ibrahimas buvo labiau patyręs ir buvo naudingas komandai. Dabar Adui teks pasitelkti ir pilnai pakeisti. Ką manau apie pasitraukimo priežastis? Na žinote, jo tikėjimas yra toks, jis yra labai stipriai įnikęs, jei taip galima pasakyti. Jis labai religingas ir su tokiu žmogumi labai sunku.

Jeigu jis taip nusprendė – niekas jo neperkalbės. Jis buvo paprastas vyrukas, viskas su juo buvo gerai, bet išlindo toks dalykas, kuris mums visus labai nustebino. Gaila, kad taip įvyko. Visa komanda tikėjo, kad jis liks iki sezono pabaigos, padės mums žaisti ir laimėti, bet čia yra jo sprendimas ir mes negalime jam turėti įtakos“, - sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

„Mūsų visas sezono tikslas yra iškentėti. Ne? Nuo pat pradžių mus kankino traumos, žaidėjų perėjimai, dabar vienas žaidėjas pasitraukė, kai kurios problemos ekipos viduje. Mūsų tikslas yra iškentėti. Manau, kad susidūrus su tokiomis problemomis reikia galvoti apie tai, kuo tu gali padėti komandai. Dabar atėjo laikas, kai mums visiems reikia žengti dar vieną žingsnį. Mes turime pakeisti šį vyruką su aistra, jėga ir agresyvumu“, - sakė „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

Tikėjimas svarbesnis už krepšinį

V. Masalskis teigė, kad jokių keistų veiksmų I. Jaabero elgesyje nebuvo pastebėjęs. Amerikietis buvo uolus Islamo išpažinėjas ir vos atvykęs į Kauną pareiškė, kad vienas iš pirmų jo darbų bus susirasti mečetę,

„Tai buvo auka, kurią jis pasirinko savo tikėjimui. Jis tikėjimą įvertino aukščiau už krepšinį. Šis žmogus buvo išskirtinis tuo, kad jis visuomet buvo pavyzdys. Jis buvo tvarkingas, kuo ypatingai išsiskyrė iš užsieniečių. Jis niekada nevėluodavo į treniruotes. Jis visuomet atlikdavo tai, ko reikalaudavo treneris ir niekada nebuvo pretenzijų“, - prisimena V. Masalskis.

Visgi krepšinio specialistas teigia, kad toks poelgis ne pirmas krepšininko karjeroje.

„Dabar, kai giliau pergalvoji jo visą gyvenimą, kol jis nebuvo vedęs buvo vienas momentas, kai jis atsisakė žaisti už Bulgarijos rinktinę, nes buvo Ramadanas. Tai dabar jau antras atvejis, kai jis pasirinko šeimą, jo sūnus gimė čia. Mums, „Žalgiriui“, šią pamoką reiks išmokti. (...)“, - sako V. Masalskis.

Pinigai nerūpėjo

Vienas „Žalgirio“ vadovų teigė, kad finansiniai reikalai neturi nieko bendro su I. Jaabero išvykimu.

„Tas laiškas – labai įdomus ir iš dalies privertė mane susimąstyti, kur tos vertybės, kur tie kriterijai, kur tos linijos nubrėžtos. Jis apie krepšinį dabar tikrai negalvoja ir, kaip sakė, nesiruošia niekur žaisti, nes jei jis sugalvotų žaisti, jis mums būtų pakankamai skolingas. Manau, kad jo vertybių kriterijai buvo daugiau iš žmogiškosios pusės, o ne piniginiai (...). Jis pinigų neakcentuoja. Jis žaidėjas, kuris niekada neklausdavo, ar sumokėta alga. Jis pareiškė, kad jokių finansinių problemų iš jo pusės nebus. Jis apie pinigus nediskutuoja. Jam pinigai kaip ir neegzistuoja“, - sako V. Masalskis.

Išvykus I. Jaaberui, „Žalgiris“ ieškos pamainos. Tačiau bent jau artimiausiu metu progą pasireikšti turės Adas Juškevičius.

„Turime dvi dienas po septynių turų, kai į Eurolygą galime registruoti naujus žaidėjus. Bet rinkoje dabar nėra lengva rasti pirmojo numerio. Su treneriu kalbėjome ir nenorime rinktis kokį traumuotą ar pagyvenusį žaidėją. Be to, iškyla prisitaikymo prie komandos klausimas. Šiai dienai per artimiausias rungtynes šansą turės A. Juškevičius. Pas jį atsirado vidinis impulsas. Jei pasitaikys rinkoje žaidėjas, kurį mes galime pasikviesti tai nebus jaunas žaidėjas, tai bus patyręs žaidėjas“, - sakė V. Masalskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (547)