„Per derybas Lietuvoje aš supratau, kad dabartinis „Žalgiris“ nėra toks brangus VTB Vieningajai lygai. Žinoma, komandos vardas garsus, puikūs žmonės sukūrė gražią istoriją, bet šiomis dienomis „Žalgirį“ kamuoja finansinė krizė ir jos ateitis neatrodo šviesi. Iš klubo vadovų girdėjau, kad jie bijo pralaimėti šioje lygoje“, – tvirtino prezidentas.

Anot jo, „Žalgirio“ tikslas Eurolygoje – nugalėti Strasbūro SIG.

„Žalgirio“ tikslas Eurolygoje yra nugalėti bent SIG klubą. Jie bijo, kad VTB Vieningoje lygoje „Chimki“ komandai gali pralaimėti 30 taškų, o CSKA – 50 taškų. Kai „Žalgiris“ vėl taps stiprus, mes svarstysime jo kandidatūrą vėl žaisti šioje lygoje“, – sakė rusas.

A. Širokovas teigė, kad nepamena, kada Lietuvos čempionai taip pesimistiškai žiūrėtų į ateitį.

„Pažinojau visus „Žalgirio“ vadovus. Pradedant nuo Šabtajaus Kalmanovičiaus, kada „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą. Ir nė vienas iš jų, kad ir kokia komandos padėtis būtų, nebuvo taip liūdnai nusiteikęs ekipos atžvilgiu. Prieš pokalbio pradžią maniau, kad VTB Vieningoji lyga gali prarasti vieną svarbiausių veidų, tačiau dabar taip nebeatrodo“, – teigė prezidentas.

VTB Vieningosios lygos vadovas taip teigė, kad po kelių dienų pradės svarstyti, kad lygoje pakeis Lietuvos čempionus.

Tuo metu „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas portalui DELFI atskleidė, kad su VTB Vieningąja lyga buvo susitarta žiniasklaidai neviešinti derybų eigos.

Taigi panašu, kad toks A. Širokovo tonas - ne tik žodžio nesilaikymas, bet ir nepasitenkinimo neigiama derybų baigtimi reiškimas.

„Lygai paaiškinome, kad lyginant su praėjusiu sezonu padidėja rungtynių skaičius Lietuvos krepšinio lygoje, kurioje žaisime du ratus, o nebe vieną. Taip pat nuo šių metų į Eurolygos TOP-16 etapą nepatekę klubai tęs kovą Europos taurės turnyre, todėl bet kokiu atveju mūsų sezonas Europoje nebus trumpas.

Kiekvieną savaitę ir taip turėsime sužaisti po dvejas rungtynes, o prie šio grafiko priderinti dar ir VTB Vieningosios lygos tvarkaraštį tapo nebeįmanoma“, - teigė P. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)