Per visą svečiavimosi laikotarpį olandai sužais tris draugiškus susitikimus su Sabonio centro komandomis. Savo jėgas prieš svečius iš polderių šalies išmėgins Dariaus Sirtauto ir Andriaus Vaicekausko 1995 metais gimusių vaikinų komandos bei Arūno Visocko 1994-ų metų gimimo komanda.

Praėjusią savaitę viešėjo jau pažįstami kolegos iš Suomijos – „Tapiolan Espoo Honka“ krepšinio mokyklos. Šį kartą suomiai atvažiavo su 1996 metais gimusia vaikinų komanda (treneriai: Ville Neva ir Jesse Talikka), kurie per 5 vizito dienas turėjo intensyvią treniruočių stovyklą – ryte treniruodavosi, vakare žaisdavo rungtynes su Sabonio KC auklėtiniais.

Kelia nuostabą, jog krepšinio mokykloje „Tapiolan Espoo Honka“ dirba per 80 krepšinio trenerių, nors treniruotes lanko bendrai sudėjus daugiau nei 800 berniukų ir mergaičių. „Tapiolan Espoo Honka“ atletinio rengimo treneris J. Talikka sakė

„Jų kvalifikacija labai žema. Pagrindinė to priežastis - kai kurie treneriai yra tiesiog vaikų tėvai, kuriems krepšinis yra tarsi hobis ar laisvalaikio užsiėmimas, o kiti tiesiog yra labai jauni ir be patirties“.

„Būna situacijų, kai federacija tiesiog atima iš mūsų talentingus vaikus, su kuriais mes ilgą laiką dirbame ir prijungia juos prie savo akademijos. Ten vaikinai nustoja tobulėti, nors joje, jie turėtų būti ruošiame nacionalinei Suomijos rinktinei, kuri galėtų deramai atstovauti šaliai tarptautiniu lygiu“ – pasakojo treneris V. Neva.

Trumpam į mūsų Sabonio centrą buvo atvykęs Japonijos „Ibaraki“ universiteto komandos treneris ir profesorius Tošihiro Kato, kuris keletą dienų įdėmiai stebėjo treniruotes, kalbėjosi su treneriais bei pasidalino aktualijomis ir papasakojo apie krepšininkų vystymo sistemą Japonijoje.

Dar vieni svečiai, kurie lankėsi centre, buvo iš Prancūzijos. 1997 metais gimusių vaikinų komanda, vadovaujama trenerio Allardo Goffico, sužaidė draugiškas rungtynes su A. Brusoko treniruojama „Sabonio KC – Selteka“ komanda. „Saboniukai“ įveikė varžovus rezultatu 77:66.

„Sabonio krepšinio centras“ džiaugiasi, jog per trumpą laiką pavyko užmegzti daug kontaktų su įvairiais užsienio krepšinio klubais bei specialistais. Lapkričio mėnesį pradėtas bendradarbiavimas su žaidėjų vystymo organizacija „BK Centre“ taip pat duoda teigiamų rezultatų ir naudos mūsų centrui.

„Sabonio krepšinio centras“ taip pat kviečia visus kūrybiškus krepšinio gerbėjus dalyvauti konkurse – „Sukurk „Sabonio krepšinio centro“ talismaną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją