Renginyje taip pat dalyvavo LSU sporto ir infrastruktūros prorektorius, prof. dr. Aleksandras Stanislovaitis, LSU akademinė bendruomenė, NKL klubų vadovai.

Pagrindinis sutarties tikslas – mokslo pritaikymas praktikoje. Šalių bendradarbiavimo sutartis atvėrė NKL klubams naujas krepšininkų testavimo, LSU mokslinės tiriamosios laboratorijos panaudos, trenerių kvalifikacijos kėlimo galimybes. NKL ir NKL klubai nuo ateinančio rudens taps LSU vadybos, pedagogikos ir treniravimo specialybių studentų praktikos vieta.

„Man šitoje sutartyje viskas patinka, o dar labiau patiks, kai pradėsime daryti realius darbus. Patinka svajoti, bet dar labiau patinka, kai svajonės yra sugaunamos, patikrinamos mokslu, išgryninamos ir pritaikomos gyvenime. Mūsų paskirtis skleisti žinias, jas pritaikyti treniruočių procese. Mums vien laboratorijų neužtenka, reikia ir krepšinio aikštelių, todėl matau abipusę sutarties naudą“ - pasirašęs sutartį sakė prof. habil. dr. A. Skurvydas.

„Mes jau dabar pasiruošę Nacionalinės lygos administracijai ir klubams rengti seminarus bei mokymus. Neabejoju, kad turime daug patirties ir norime pasidalinti naujausiais sporto mokslo pasiekimais. Sutartis atvers platesnes bendradarbiavimo galimybes ir viliuosi, kad jis bus aktyvus“, - teigė LSU rektorius.

„Džiaugiamės tapę viena pirmųjų lygų, skleidžiančių švietėjišką misiją, kad mokslas neliktų tik mokslu, bet būtų pritaikytas ir gyvenime. Sieksime, jog praktinis LSU mokslo įdirbis ir žinių panaudojimas būtų prieinamas visiems NKL klubams. Užtikrinu, jog NKL ir lygos klubai yra pasiruošę į savo darbą įtraukti studentus.

Skatinsime juos grįžti į savo miestų ar miestelių klubus atlikti praktikas ir ten įgautų noro dirbti. Tai iš dalies ir mūsų skleidžiamos savanorystės idėjos plėtojimas. Bendruomenės stiprinimas veda mus į priekį. Džiaugiuosi, kad LSU taip greitai atsiliepė į mūsų kreipimąsi“, - kalbėjo NKL prezidentas R. Štaras.

Nusipelnęs Lietuvos treneris ir LSU prorektorius prof. dr. A. Stanislovaitis LSU ir NKL bendradarbiavime įžvelgė didžiulę praktinę naudą.

„Kiekvienais metais dėl netinkamai organizuoto treniruočių proceso sportininkai patiria daug traumų. Dažniausiai tai - kryžminio kelio plyšimas, tokių operacijų atliekama šimtai. Pritaikius naujausias technologijas to būtų išvengta. LSU turi visus reikiamus testavimo reikmenis, ir tikrai gali prisidėti prie traumų prevencijos bei krepšinio tolimesnio klestėjimo Lietuvoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)