„Nors į Kiniją vykstame jau penktą kartą, tačiau kiekvienais metais čia laukia įdomūs iššūkiai. Šiemet daug dėmesio skirsime pasirengimui Lietuvos studentų krepšinio lygos finalo ketverto varžyboms. Įdomu bus susitikti ir su pajėgiomis JAV universitetų bei Kinijos krepšinio lygos komandomis. Krepšinio sezonas Lietuvoje baigiasi labai anksti, mes siekiame, kad jauni krepšininkai turėtų galimybių tobulėti“, - teigė LSU komandos treneris Edas Nickus.

Pasak trenerio, Kinijoje sudaromos puikios sąlygos rungtyniauti, Lietuvos komandoms skiriama daug dėmėsio. „Kinai domisi mūsų šalies krepšiniu, o jį labiausiai išgarsino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas, treniravęs šios šalies vyrų krepšinio rinktinę, o šį sezoną ir klubą. Mes taip pat siekiame pristatyti Lietuvos krepšinį“, - sakė LSU komandos treneris.

Kinijoje krepšinis tampa vis populiaresnis. E. Nickus tikisi, kad šiemet rungtynes stebės ne vienas tūkstantis žiūrovų. Susitikimus su Kinijos krepšinio lygos komandomis rodys ir televizija. „Sieksime kinams pristatyti ir Lietuvos sporto universitetą, studentų krepšinį“, - kalbėjo E. Nickus.

Iš Kinijos LSU krepšininkai grįš gegužės 22 dieną. Po šešių dienų, gegužės 28 dieną, Lietuvos sporto universiteto krepšininkai žais Lietuvos studentų krepšinio lygos pusfinalio rungtynes su Šiaulių komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją