Toronto „Raptors“ informavo lietuvį, kad jo situacija komandoje nesikeis – šį sezoną jis daugiau nebežais.

„Trumpai šnektelėjau su Kleiza ir jis atskleidė, kad yra informuotas trenerių štabo, jog negaus žaidimo laiko iki pat sezono pabaigos“, – pranešė „The Star“ žurnalistas Dougas Smithas.

Anot jo, L. Kleiza „nori rungtyniauti“, tačiau „nesiruošia protestuoti dėl esamos situacijos“.

„Esu sveikas ir pasiruošęs žaisti“, – L. Kleizos žodžius cituoja D. Smithas. Pasak žurnalisto, lietuvis supranta, kodėl tapo nereikalingu „Raptors“ komandai.

„Klubo vadovai buvo puikūs. Jie manęs nespaudė ir leido pasveikti. Aš suprantu, kas vyksta“, – tarsi atsisveikindamas su Torontu pridūrė L. Kleiza.

Nors 28-erių puolėjas turi dar vieną sezoną galiojančią sutartį, kurios vertė – 4,6 mln. JAV dolerių, nuolat kalbama, kad vasarą „Raptors“ vadovai išpirks lietuvio kontraktą, pasinaudodami amnestijos taisykle.

„Kitos Kleizos rungtynės dabar greičiausiai bus tik Europos krepšinio čempionate šį rudenį Slovėnijoje, kur jis žais už Lietuvos rinktinę“, – pridūrė D. Smithas.

Primename, kad L. Kleizos karjerą Toronte sujaukė sudilusi dešiniojo kelio kremzlė ir 2011-aisiais atlikta sudėtinga jos atauginimo operacija. Reabilitacija užtruko net metus, tačiau skausmai visiškai nepasitraukė.

Lietuvis bandė žaisti, bet nuo praėjusių metų pabaigos buvo priverstas padaryti poros mėnesių pertrauką, kad sustiprintų aplink operuotą kelį esantį raumenyną. Nors kovo 4 dieną jis jau sėdėjo ant „Raptors“ atsarginių žaidėjų suolo su sportine apranga, puolėjas iki šiol nerungtyniauja trenerio sprendimu.

Šį sezoną L.Kleiza spėjo sužaisti 20 mačų (3 starto penkete) ir per 19 minučių rinko po 7,4 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 0,8 rezultatyvaus perdavimo. Tai blogiausias lietuvio sezonas NBA lygoje nuo pat debiuto 2005–2006 metais.

NBA reguliariajame sezone „Raptors“ komandai liko sužaisti 12 rungtynių, o galimybė patekti į atkrentamąsias varžybas - labai menka. Šiuo metu Kanados komanda su su 26 pergalėmis ir 43 pralaimėjimais Rytų konferencijoje žengia dešimtoje vietoje. Aštuntą vietą, kuri garantuoja vietą atkrentamosiose varžybose, užima Milvokio „Bucks“ klubas (34/34).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)