Vyks stažuotis į NBA

Tikimasi, kad ateityje ši situacija pasikeis – jau kitą vasarą LSU studentai turėtų vykti stažuotis ir semtis patirties į pačią NBA organizaciją, tiek į stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubus.

„Mes link to einame dėsningai, o pastaruoju metu ypatingą dėmesį skiriame stiprių partnerių paieškai. Pradedame nuo stipriausios pasaulio krepšinio lygos. Norime pasiųsti žinutę, kad mūsų specialistai artimiausiu metu turės galimybę išvykti į stipriausius NBA klubus semtis patirties. Mes suteikiame bazinius pagrindus, tačiau reikia ir praktinės patirties“, - sakė LSU rektorius Albertas Skurvydas.

„Šis vizitas parodo, kokios galimybės atsiveria LSU studentams ir į kokį lygį taikomės. Tokių partnerių bus ir daugiau – tai pradžia. LSU apima daug sporto šakų, krepšinis tik pradžia. Sporto silpnoji pusė yra vadyba, o geresnio mokytoji nei NBA specialistai – nėra. Šiandien aptarsime bendradarbiavimo galimybes ir jau netrukus LSU studentai galės vykti stažuotis į NBA klubus“, - teigė M. Balčiūnas.

Teigiama, kad LSU studentai turės galimybę stažuotis lietuviškų akcentų turinčiuose klubuose – Toronto „Raptors“, kuriam atstovauja Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas, Klivlando „Cavaliers“, kuriame daug metų žaidė Žydrūnas Ilgauskas, Hjustono „Rockets“, kuriame skautu dirba Artūras Karnišovas.

„Į JAV vyks gabiausi ir labiausiai motyvuoti studentai. Tai pagrindiniai kriterijai“, - teigia LSU kancleris M. Balčiūnas.

Siekia žiūrovą priartinti prie žaidimo

J. B. Pascualis tikina, kad šiuo metu NBA didžiausią dėmesį skiria krepšinio fanams.

NBA Europos padalinio vadovas tikina, kad itin svarbu žiūrovams pasinaudojus šiuolaikinėmis technologijomis sudaryti kuo geresnes sąlygas stebėti rungtynes.

„Mes puikiai žinome, kad Lietuva – krepšinio šalis. LSU pasižymi stipria trenerių mokykla ir moksline veikla. Tarptautinis krepšinis auga visame pasaulyje. Manau, Lietuva ypatingai neišsiskiria iš konteksto. Svarbiausias aspektas yra krepšinio sirgaliai. Svarbiausia, kad žmonės galėtų bet kur bet kada stebėti rungtynes. Mūsų pagrindinis tikslas – sujungti žaidimą ir žmones, kurie tą žaidimą stebi“, - teigia NBA atstovas.

M. Balčiūnas pripažįsta, kad sporto vadyba Lietuvos sporte yra dar menkai išvystyta.

„Lietuvai vadyba yra, liaudiškai sakant, dar nearti dirvonai“, - neslepia M. Balčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)