Pasirengimą vertina teigiamai

Rinktinės vyriausiais treneris A. Paulauskas teigė, kad organizaciniu požiūriu, pasirengimas pavyko puikiai, o problemos slypėjo kitur.

„Organizaciniu aspektu, pasirengimas įvyko aukščiausiu lygiu. Kalbant apie tai, kaip mus sekėsi įgyvendint žaidybinius planus, viskas pasisekė ne taip gerai. Mūsų žaidimas gerėjo, bet kaip visada pritrūko vienos nakties“, – pasakojo treneris.

Rinktinės narė Kamilė Nacickaitė pritarė treneriui ir teigė, kad pasirengimą pagerino geras komandos tarpusavio supratimas.

„Komanda labai gerai sutaria aikštelėje ir už jos ribų. Dėl to mums lengviau susižaisti. Žinoma, reikia dar laiko pasiruošimui, tačiau žiūrėsime kaip seksis Europos čempionate“, – sakė K. Nacickatė.

Stengsis patenkinti federacijos norus

LKF nacionalinei moterų rinktinei iškėlė reikalavimus čempionate užimti 3-5 vietas. M. Balčiūno teigimu, tai tėra formalus noras. Jis pasidžiaugė jauna krepšininkių karta.

„Vyksta kartų kaita ir ši rinktinė išties yra labai perspektyvi. Žinoma, būtų smagu sužaisti pasaulio čempionate“.

Tuo tarpu A. Paulauskas sakė, kad kartelė nėra per aukšta ir komanda sieks maksimalių tikslų.

„Norėčiau kuo toliau atidėti grįžimą iš čempionato. Kartelę reikia laikyti aukštai, negalima jos nuleisti. Turbūt tokios jaunos komandos dar niekada neturėjome, bet tegu jos žino, kad kardas virš galvos kabo“, – juokavo treneris.

M. Balčiūnas sakė, kad LKF mato situaciją ir supranta rinktinę, todėl galvų kirtimo po čempionato nebus.

Nepaisant traumų kovos su visomis varžovėmis

A. Paulauskas pasiguodė, kad Lietuvos rinktinės varžovės surinko geriausias savo žaidėjas. Tačiau stratego manymu, ilgesnėje perspektyvoje, tai taps pliusu, o šiais metais rinktinė stengsis kovoti su visomis varžovėmis.

„Jos nėra tokios perspektyvios kaip mes. Jei ne šįmet, tai kitais metais būsime stiprūs. Su visomis varžovėmis reikia žaisti, nieko nereikia bijoti ir eiti į mūšį norint laimėti, o ne gerai sužaisti“, – optimistiškai kalbėjo treneris.

Šįmet Lietuvos rinktinei nepadės Marina Solopova, kuri trenerio manymu turėjo būti komandos lyderė. A. Paulauskas sakė, kad mūsiškėms trūksta kelių patyrusių žaidėjų, kurios sustatytų jaunas krepšininkes į vietą.

„Trūksta stabilumo. Kelios vyresnės žaidėjos pridėtų daugiau pasitikėjimo ir visa ši jauna rinktinė tobulėtų žymiai greičiau“, – kalbėjo strategas.

Europos moterų krepšinio čempionatas vyks birželio 15-30 d. Prancūzijoje. Lietuvos rinktinė pirmame etape žais D grupėje su Baltarusijos, Čekijos ir Kroatijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)