Prieš posėdį įdomiausias klausimas buvo dėl J. Kazlausko likimo rinktinėje, tačiau netrukus situacija kardinaliai pasikeitė - pasitraukti nusprendė A. Sabonis ir A. Guoga.

LKF prezidentas spaudos konferencijoje patvirtino nutaręs palikti federaciją, bet paklaustas apie J. Kazlauską teigė, jog treneris savo ketinimus turi pranešti pats.

„Kol kas dėl trenerio jokių sprendimų nėra. Apie tai kalbėta nebuvo“, - tvirtino ir LKF atstovas spaudai Dalius Matvejevas.

Su J. Kazlausku DELFI trečiadienio popietę susisiekti nepavyko - į Kiniją patraukęs treneris telefonu neatsiliepė.

A. Sabonio teigimu, sprendimą trauktis iš pareigų jis priėmė dar čempionato metu, prieš antrojo etapo rungtynes tarp Lietuvos ir Prancūzijos ekipų. Tokį žingsnį jis motyvavo kritiškais atsiliepimais apie Lietuvos rinktinės žaidimą viešojoje erdvėje.

„Praėjo dveji metai, kai aš atėjau. Atėjau, norėdamas padėti krepšiniui. Kažkas buvo nuveikta, kažkas matysis ateityje. Džiaugiuosi puikiu Lietuvos krepšininkų pasirodymu čempionate. Dėkoju treneriui, kuris per trumpą laiką sugebėjo išspausti maksimumą. Vyrai parodė ryžtą ir charakterį – tai geras pavyzdys jaunimui. (…). Nuo pirmos dienos, kai rinktinės treneriu buvo paskirtas J. Kazlauskas, prasidėjo spaudimas. Nežinau, kokiais motyvais. Spaudimas nuolat augo. Vyko dusinimas ir nueita iki įžeidimų. Nežinau, kur čia yra gėris iš jūsų (žurnalistų - DELFI) pusės. Vyrai atvažiavo savo noru, jie pakėlė Lietuvą. Aš vieno nesuprantu – kodėl mes visi džiaugiamės krepšiniu, o nuo pirmos dienos smaugiame. Pradedant komentatoriais“, - kalbėjo A. Sabonis.

A. Sabonis nenustojo stebėtis kritikos lavina.

„Grupės varžybos buvo sunkios, bet mes praėjome. Kiek buvo rašoma... Visada buvo rašoma, bet šiemet... Prieš antro etapo varžybas buvo trenkta kaip reikiant. Kažkam labai nepatiko, kad mes patekome į kitą etapą. Yra portalai, laikraščiai. Visada reikalinga kritika, bet nereikia kurti beleko. Buvo daug ekspertų nuomonių. Toks jausmas atėjo į pabaigą čempionato, kad rinktinė buvo mesta į mūšį ir iškart iš nugaros šaudoma. Niekada nesuprasiu, iš kur tokia neapykanta. Aš visada norėjau kažką gero padaryti. Šiandien buvo viskas baigta. Įteikiau dokumentus. Aš nekenčiu intrigų, aš jose nemoku ir nenoriu dalyvauti. Ir atsistatydinu“, - sakė A. Sabonis.

Formaliai LKF prezidentą turi atleisti federacijos konferencija, kuri bus sušaukta artimiausiu metu.

Paprašytas įvardinti konkrečias žiniasklaidos priemones, kurios, jo manymu, elgėsi neetiškai, A. Sabonis paminėjo tik vieną - portalą BasketNews.lt.

Kol kas neaišku, koks bus trenerio likimas. Teigiama, kad bent jau kol kas J. Kazlauskas lieka prie rinktinės vairo.

„Treneris turi savo apsisprendimą ir jis jį pasakys“, - kalbėjo A. Sabonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1391)