Kaip informavo „Žalgirio“ klubas, I. Jaaberas laišku pranešė paliekantis ekipą dėl asmeninių įsitikinimų.

„I. Jaaberas pareiškė, kad jis nesutinka su krepšinyje įprastomis reklamos ant marškinėlių taisyklėmis. Taip pat nuo suolelio stebėjęs LKL rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“, jis pasipiktino palaikymo grupės pasirodymu pertraukėlių metu. Kitą dieną minėdamas šias priežastis, Ibrahimas parašė laišką klubui, kuriame teigė, kad daugiau nežais tiek mūsų, tiek kitose Europos komandose“, – Lietuvos krepšinyje dar neregėtą situaciją komentavo „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

„Suprantu, kad dėl tokio sprendimo galbūt niekada neuždirbsiu pinigų iš krepšinio, bet dėl savo įsitikinimų aš esu pasirengęs padaryti tokią auką“, – klubo pranešime cituojamas pats įžaidėjas.

I. Jaaberui galėjo užkliūti ant „Žalgirio“ aprangos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse klijuojami alaus gamintojų ir lažybų kontoros logotipai. Žaisdami Eurolygoje Kauno komandos žaidėjai taip pat reklamuoja putojantį vyną.

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius E. Račius DELFI teigė, kad I. Jaabero poelgis neturėtų kelti didelės nuostabos.

„Už tokį nuoseklumą ir tvirtumą turiu jį gerbti. Mane labiau stebina tie, kurie pasiduoda pagundai, nusprendžia, kad galima žaisti, užsidirbti, ir nesvarbu moraliniai ar religiniai įsitikinimai. Tad aš nesu labai nustebintas. Tai nėra joks religinis fanatizmas, o tik labai normalus nusistatymas. Tikrai jokio ekstremizmo čia neįžiūrėčiau. Vienas pamatinių islamo reikalavimų – neturėti jokių santykių su alkoholiu. Lažybos musulmonams lygiai taip pat draudžiamos“, – aiškino E. Račius.

Jo nuomone, religingąjį amerikietį suerzinusios šokėjos islamiškame pasaulyje irgi yra sunkiai įsivaizduojamos.

„Baisu, siaubas. Kas jas taip nurengia? Negi nėra pinigų apsirengti? Musulmoną tokie pasirodymai tikrai turi žeisti“, – svarstė islamo specialistas.

Kitaip pasirodė pirmadienį Panevėžyje vykusiose LKL rungtynėse, kurių pertraukėlių metu žiūrovus linksmino „Lietkabelio“ klubo palaikymo šokėjos, komisaru dirbusiam Algimantui Paviloniui.

„Pasirodymas man nepasirodė kažkuo labai ypatingas. Gražu tai ar negražu – kas kam patinka. Bet tikrai nebuvo nieko tokio, ko nepamatytum kitur“, – DELFI sakė A. Pavilonis.

Šis sezonas I. Jaaberui anaiptol nebuvo pirmasis Europoje. Prieš atvykdamas į „Žalgirį“, 28-erių gynybos specialistas ketverius metus rungtyniavo Graikijoje ir Italijoje, gavo Bulgarijos pilietybę ir trumpai žaidė šios šalies nacionalinėje rinktinėje. Tiesa, 2009 metais jis atsisakė vykti į Europos čempionatą dėl, kaip skelbta oficialiai, ramadano.

Beje, gruodžio pabaigoje I. Jaabero šeima sulaukė pagausėjimo: Kauno klinikose krepšininko žmona Najla pagimdė sūnų. Pirmagimiui buvo duotas Jazza Heshaam vardas, kuris reiškia „apdovanoti dosnumu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)