Realiausias galimybes papildyti „Žalgirį“ turi Donnie's McGrathas.

28-erių metų 193 cm ūgio gynėjas praėjusią naktį jau atvyko į Lietuvą ir nuo šiol treniruosis su Lietuvos čempionais.

„Ibrahimas Jaaberas pasielgė labai neįprastai. Nors daugeliui tai kelia nuostabą, galiu atsakingai pareikšti, kad krepšininkas grąžino visus pinigus, kuriuos mes buvome į jį investavę. Žaidėjas grąžino net buto nuomai skirtas lėšas ir nusprendė pats susimokėti už bilietą atgal į Jungtines Amerikos Valstijas. Susiklosčius tokiai situacijai, su treneriu svarstėme, ką reikėtų daryti“, – pasakojo V. Masalskis.

Sporto direktoriaus teigimu, klubas rinkosi iš kelių kandidatų, tačiau pagrindinę iš karto teko atmesti. Į „Žalgirio“ akiratį buvo patekęs 26-erių amerikietis Jeremy's Pargo. Praėjusius metus Klivlando „Cavaliers“ klube užbaigęs amerikietis vasario 7-ą pasirašė dešimties dienų kontraktą su kitu NBA klubu Filadelfijos „76-ers“.

„Jis mums buvo per brangus, be to, pasirašė trumpalaikę sutartį su NBA klubu“, – pripažino V. Masalskis.

Naujiems žaidėjams registruoti Eurolygoje skirtos tik dvi dienos – vasario 19-a ir 20-a. Ekipoms draudžiama registruoti tuos žaidėjus, kurie šiemet jau žaidė TOP-16 etape.

Nori palikti Salonikus

Į Kauną atvykęs D. McGrathas šį sezoną atstovavo Salonikų PAOK klubui. Sulaukęs „Žalgirio“ susidomėjimo, amerikietis neslėpė, kad trokšta persikelti į Kauną ir išbandyti jėgas Eurolygoje.

Krepšininko sutartyje su Graikijos klubu numatyta, kad algoms vėluojant penkiolika dienų, jis gali netrukdomas palikti PAOK ekipą. Teigiama, kad Salonikų klube atlyginimai vėluoja beveik du mėnesius.

D. McGratho sprendimas supykdė PAOK klubo prezidentą Branislavą Prelevičių, kuris žūtbūt stengiasi išlaikyti sėkmingai šiemet rungtyniaujantį gynėją.

Šį sezoną Graikijos pirmenybėse D. McGrathas per rungtynes vidutiniškai rinko po 13,9 taško, atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas turi Airijos pilietybę, nes jo močiutė į JAV emigravo būtent iš šios šalies. D. McGrathas Senajame žemyne rungtyniauja nuo 2006-ų. Per savo karjerą jis yra atstovavęs Kantu „Vertical Vision“, Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), „Egaleo“, Atėnų AEK (abi – Graikija), Varezės „Cimberio“ (Italija) ir Šolė „Basket“ (Prancūzija) ekipoms.

Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad „Žalgirio“ klube gynėjas turėtų uždirbti 25 tūkst. JAV dolerių per mėnesį, tačiau Kauno komandos vadovai šiuos gandus paneigė ir teigia, kad deramasi dėl gerokai kuklesnio atlyginimo.

Tikslas – Eurolyga

– Donnie, ar jus labai nustebino „Žalgirio“ klubo pasiūlymas? – paklausėme D. McGratho.

– Tokio pajėgaus ir Europoje puikų vardą turinčio klubo dėmesys kiekvienam krepšininkui yra malonus. Manau, kad tai man yra tikrai puikus šansas, kuriuo pasistengsiu pasinaudoti. Norėčiau žaisti „Žalgiryje“. Kiekvieno krepšininko tikslas – rungtyniauti stipriausiame žemyno turnyre.

– Ar tai jūsų pirmasis vizitas Lietuvoje? Ką apie Kauną esate girdėjęs iki šiol?

– Žinau, kad Kaunas – krepšinio miestas. Vieną kartą esu viešėjęs šiame mieste. 2007–2008 m. atstovavau Bolonijos ekipai ir tuomet su „Žalgiriu“ žaidėme Eurolygos rungtynes. Jei gerai atsimenu, skaudžiai pralaimėjome (žalgiriečiai laimėjo 102:82 – red. past.). Daugiau apie Lietuvą ir šios šalies papročius bus galima pasakyti vėliau. Tikiuosi, kad man čia patiks.

– Graikijos žiniasklaida mirga pranešimais, kad PAOK finansinė padėtis nėra pati geriausia. Kaip yra iš tikrųjų?

– Šiemet Graikijos čempionate rungtyniavome labai sėkmingai (12 pergalių, 4 pralaimėjimai, 4-a vieta – red. past.), tačiau reikalai už aikštės ribų ne tokie geri. Finansinė klubo padėtis – sudėtinga. Nenorėčiau detalizuoti skolų dydžio. Žinau, kad su finansinėmis problemomis susiduria ir „Žalgiris“, tačiau viliuosi, kad jos nėra tokios didelės kaip Graikijoje.

– Kokio stiliaus krepšinis jums patinka?

– Pirmiausia norėčiau pabrėžti, kad esu komandinio žaidimo šalininkas. PAOK ekipoje pirmavau pagal rezultatyvumą, man svarbi ne tik taškų medžioklė, tačiau ir perdavimai komandos draugams. Tikiuosi, kad „Žalgiriui“ būsiu naudingas.