Trečio iš eilės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedų komplekto siekiančiam Kauno „Žalgiriui“ beliko suduoti mirtiną smūgį, bet D. Bauermannas lieka užsispyręs ir kelti baltos vėliavos nesutinka.

„Nežinau, kas yra desperacija. Kol priešakyje – dar vienas mačas, nėra laiko pasiduodi nevilčiai. Geriausia, ką galime padaryti, tai pamiršti praeitį ir nuspausti tikėjimo mygtuką, tarsi nieko nebūtų nutikę. Turime dėl ko stengtis ir daug ką įrodyti. Kovosime taip pat sunkiai ar net dar sunkiau nei antroje serijos dvikovoje Vilniuje. Tada buvome agresyvūs, aktyvūs, žaidėme kaip komanda, ko nepasakysi apie pastarąjį mačą Kaune“, – prieš prasidedant pirmadienio vakarinei komandos treniruotei, kalbėjo „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Žeminantis pralaimėjimas trečiose serijos rungtynėse Kaune 45:72 yra tai, ką tiek pats D. Bauermannas, tiek jo komanda dabar labiausiai norėtų ištrinti iš atminties.

„Tai, kas vyko paskutinėse rungtynėse, buvo tiesiog siaubinga. Nespėjome per 48 valandas atsigauti po apmaudžios nesėkmės Vilniuje ir subyrėjome. Tada buvau labai supykęs, nes, švelniai tariant, neparodėme savo tikrojo veido, išsigandome, kai varžovai mus paspaudė. Finale ir dar išvykoje taip elgtis jokiu būdu negalima“, – auklėtinius mokė D. Bauermannas.

Vilniečiai verčiau norėtų atsispirti nuo antros finalo dvikovos „Siemens arenoje“, kurią neginčijamais favoritais laikomiems varžovams pralaimėjo tik po nevykusiai sužaistos mačo pabaigos rezultatu 71:77.

„Tuomet tereikėjo protingiau ir užtikrinčiau sužaisti rungtynių pabaigą, ir viskas. Tai ir bandysime padaryti. Dabar vėlu panikuoti, reikia pademonstruoti charakterį ir laimėti“, – sakė vidurio puolėjas Tautvydas Lydeka.

Tuo tarpu į klausimus apie tai, kas laukia sezonui pasibaigus, pirmadienį dar nenorėjo atsakyti nei treneris, nei žaidėjai.

„Apie tai visiškai negalvojame. Tikime, kad sezonas mums tęsis, jau užsisakėme viešbutį Kaune prieš kitas finalo rungtynes“, – pabrėžė D. Bauermannas.

Kovą stojęs prie Vilniaus klubo vairo jis pasirašė kontraktą iki sezono pabaigos su galimybe pratęsti jį dar vieneriems metams.

Kaip DELFI teigė „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys, trenerio klausimas bus svarstomas gegužės pabaigoje, kuomet ims aiškėti vilniečių pozicijos pretenduojant į vietą Eurolygoje.

„Kai bus aiškios kito sezono gairės, sėsime ir spręsime“, – teigė M. Purlys.

Ketvirtos ir galbūt paskutinės LKL finalo rungtynės prasidės antradienį, 19 val., Vilniaus „Siemens arenoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)