Tačiau vėliau broliai atvirai apgailestavo dėl savo poelgio ir žurnalisto Jono Mačiulio televizijos laidoje „Krepšinio pasaulyje“ viešai atsiprašė visų Lietuvos gyventojų.

„Labai atsiprašome. Tai nebuvo planuota, tiesiog mus užvaldė emocijos. Atsiprašome visų fanų, draugų, Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių, Rimanto Kaukėno, Sauliaus Štombergo ir visos komandos. Nenorėjom, kad taip būtų. Tai buvo sekundžių reikalas“, - nuoširdžiai atsiprašė broliai.

Atsiprašymo pabaigoje broliai pažadėjo, kad jei Eurolyga nubaus „Žalgirio“ komandą, jie atidarys fondą pavadinimu „Braliukai“ ir surinks reikiamus pinigus net tik baudai sumokėti, bet ir komandai atgaivinti.

Visą atsiprašymo vaizdo įrašą galite pamatyte čia:

Incidento istorija

Policijai sulaikius mušeikas Nauriui buvo nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis. Savo tatuiruotėmis išgarsėję broliai buvo iškart operatyviai sulaikyti atskubėjusių policijos pareigūnų, kuriems priešinosi. Pareigūnai panaudojo elektrošoką ir išvežė juos į Centro policijos komisariatą. N. ir N. Maciai sulaikyti 48 valandoms.

Kitą dieną iš areštinės paleisti broliai Maciai teigė, kad jie labai myli „Žalgirį“ ir Lietuvą, todėl jei kažkas pasako blogo apie Lietuvą, reikia pasielgti taip, kaip padarė jie.

„Kaip R. Fernandezas ir ispanai sakė, kad Lietuva tai - komunistai, mus kaip kokius durnius pavadino. Aš galvoju, kad kažką blogo sako apie Lietuvą mums visiems lietuviams reikia tokiems būti. Viskas išėjo labai greitai – ne taip, kad mes kažką galvojome daryti“, - tuomet paleistas iš areštinės sakė N. Macis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)