Ketvirtadienį advokatas Gintaras Černiauskas krepšinio portalui "Eurobasket.lt" patvirtino, jog apeliacinė instancija paliko galioti apygardos teismo nutartį.

Bylą "Alitos" klubui dėl neišmokėtų atlyginimų buvo iškėlę Vidas Ginevičius ir Darjušas Lavrinovičius, Martynas Andriukaitis bei Mindaugas Brazys. Tačiau krepšininkai sau priklausančių pinigų veikiausiai neatgaus.

Alytaus ekipa taip pat buvo pateikusi prašymą dalyvauti kitų metų Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse.

Gyvavo dešimtmetį

Iki 1995 metų komanda rungtyniavo LKAL čempionate ir buvo žinoma Vilniaus "Savy" pavadinimu. Tais pačiais metais klubas laimėjo LKAL pirmenybes ir debiutavo LKL čempionate. Netrukus komandos vadovai nusprendė perkelti klubą į Alytų, taip išplėsdami LKL geografiją.

1996 metais klubo rėmėju tapo akcinė bendrovė "Alita" ir komandai suteiktas toks pat pavadinimas.

Alytaus komanda 1999-2000 metais žaidė NEBL čempionate ir užėmė 13-ąją vietą. 2001-aisiais LKL čempionate užėmė 4-ąją vietą, o 2002 ir 2003 metais iškovojo šalies čempionato bronzą.

2002 m. laimėjo NEBL Iššūkio taurę ("Challenge Cup"). Tai yra didžiausia tarptautinė pergalė klubo istorijoje.

2003-2004 metais Alytaus "Alita" žaidė FIBA taurėje ir ten suklupo jau pirmajame rate.

Liko 8 komandos

LKL turnyre liko aštuonios komandos — Kauno "Žalgiris", Vilniaus "Lietuvos rytas", Šiaulių "Šiauliai", Vilniaus "Sakalai", Klaipėdos "Neptūnas", Kėdainių "Nevėžis", Panevėžio "Panevėžys" ir Kauno "Hidruva-Atletas".

Tiesa, pastarosios ekipos ateitis — miglota. Kauno klubas neturi tinkamos salės ir biudžeto, kad galėtų rungtis BBL pirmenybėse, todėl svarstoma, galimybė, jog kitą sezoną kauniečiai žais naujai steigiamoje Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Praėjusį sezoną iš LKL pasitraukė Mažeikių "Naftos" komanda, kurią paliko pagrindinis remėjas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją