Pasak jo, ketvirtadienį į LKF būstinę atėjęs generalinis sekretorius M. Balčiūnas įteikė atsistatydinimo raštą.

„Šioje situacijoje kažkas turėjo pasiaukoti ir tai pasiryžo padaryti Mindaugas. Turime jam padėkoti už nuveiktą didžiulį darbą, ypač rengiant geriausią istorijoje Europos čempionatą 2011 metais. Generalinio sekretoriaus postas dabar laisvas, atviras kandidatūroms. A. Sabonis turės pasirinkti naują žmogų į šias pareigas“, - DELFI sakė LKF taip pat liekantis dirbti A. Guoga.

„Supratau, kad pasikarščiavau, nes man rūpi krepšinio ateitis. Atsiprašau, kad įžeidžiau Šarūną Marčiulionį, Joną Kazlauską ir Paulių Motiejūną. Tačiau džiaugiuosi, kad A. Sabonis sutiko likti. Gal ir mane paliks“, - teigė A. Guoga.

Prie rinktinės vyriausiojo trenerio vairo ir toliau stovės Jonas Kazlauskas.

„Liksiu dirbti su Lietuvos krepšinio rinktine, jei tik Sabonis norės tęsti darbą. Jei jis matys mane šiose pareigose, tai pirmyn!“, – portalui 15 min.lt teigė Kinijoje šiuo metu dirbantis strategas.

„Ką tik grįžau po treniruotės ir matau, kad į mano telefoną plaukia ne viena žinutė. Greitai įsijungiau kompiuterį, atsidariau internetą ir perskaičiau. Nutiko tai, ko siekiau ir dėl ko aš kariavau“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė J. Kazlauskas. - Jeigu Arvydas grįžta, aš nematau problemų. Nebent per tą laiką Vykdomajame komitete pasikeitė nuomonė apie mane. Bet jeigu niekas nepasikeitė, aš toliau dirbsiu tą darbą“.

„Man nepatiko, aš pykau ir visada ginčijausi dėl to, kad tai (M. Balčiūnas) – federaciją skaldanti asmenybė. Viskas. Jeigu jis išeina, tema baigta. Jos tęsti nebenoriu. Kai žmogus nugriūna, jo mušti nebegalima. Nesu prieš nieką nusistatęs. Neturiu jokių kandidatūrų. Galiu dirbti su bet kuo. Tačiau tai – Arvydo reikalas. Tegul jis išsirenka ką nori ir tegul pajungia visas pajėgas. Svarbu, kad federacijai būtų kuo geriau. Kad būtų kuo daugiau didelių pavardžių. Kad daugiau ginčytumėmės, kad gimtų tiesa. Aš to noriu“, - „Lietuvos ryto“ televizijai pabrėžė J. Kazlauskas.

Tuo metu LKF vykdomojo direktoriaus pareigas užėmęs Paulius Motiejūnas savo karjerą tęs tik Kauno „Žalgirio“ klube.

„Darbas su federacija kol kas baigtas. Kaip bus ateityje žiūrėsime. Į (LKF) generalinio sekretoriaus postą nepretenduoju“, - LKN žinioms ketvirtadienį sakė P. Motiejūnas.

Antanas Guoga

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Lietuvos krepšinį sukrėtė permainos. Per LKF Vykdomąjį komiteto posėdį norą trauktis iš užimamų pareigų išreiškė LKF prezidentas A. Sabonis, viceprezidentas A. Guoga ir vykdomasis sekretorius P. Motiejūnas. Jų pėdomis pasekė ir vyriausiasis rinktinės treneris J. Kazlauskas.

„Problema, dėl kurios nusprendžiau trauktis, ir yra M. Balčiūnas. Negi jums kyla klausimų, ar pasitraukus Arvydui likęs vienas su juo galėčiau toliau dirbti? Grįžęs į rinktinę tikėjausi suvienyti Lietuvos krepšinio bendruomenę, deja, nepavyko. Toliau dirbti tokiomis sąlygomis nematau galimybių“, - tuomet savo sprendimo priežastis DELFI aiškino strategas.

J. Kazlauskas taip pat paneigė gandus, kad jis pasinaudojo proga pasitraukti iš posto, nes sulaukė geresnio pasiūlymo.

„Aš ir prieš tai turėjau pasiūlymų, bet ėjau į Lietuvos rinktinę. Kaip jūs taip kalbate? Šis teiginys vėlgi paleistas iš anos pusės“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė 58-erių metų specialistas.

„Nesu prieš Balčiūną kaip prieš žmogų, aš jį mažai pažįstu. Aš prieš Balčiūną kaip federacijos sekretorių. Jeigu jis pasitrauktų, aš tikrai svarstyčiau galimybę sugrįžti“, - apie krizę LKF kalbėjo J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (468)