„Jeigu vyras negali padėti moteriai – koks tada jis vyras?“, – prieš šešerius metus LMKL vadovei Audrai Ginelevičienei sakė tuometinis susisiekimo ministras.

LMKL sezono uždaryme DELFI pakalbintas premjeras papasakojo apie savo, kaip LMKL globėjo, darbo subtilybes ir atskleidė keletą įdomių detalių. Premjeras teigė, kad kasdien moterų krepšinio virtuvėje nesisuka, o tik pasirodo per sezonų atidarymus ir uždarymus, tačiau moterų krepšiniui patekus į pavojų visada padeda.

„Pamenu, dar kokiais 2006 metais LMKL ištiko krizė. Lygoje bežaidė keturios komandos, tada atvyko pas mane tuometinis krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, buvo Vydas Gedvilas, ir Paulius Balčiūnas. Kalbėjome kaip sustiprinti lygą ir tada sutarėme dėl Kauno rajono komandos, susitarėme su Utenos meru dėl moterų krepšinio ten. Aš labiau strateginiais klausimais padedu“, – kalbėjo A. Butkevičius.

A. Butkevičius džiaugėsi, kad komandų skaičius išaugo iki 8 ekipų.

„Aš džiaugiuosi, kad vėl yra aštuonios komandos ir lygis nuolat auga. Dažnai susitinku su lygos direktore A. Ginelevičienė ir išsakau kokios problemos, kokia situacija ir ne tik moterų krepšinyje“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Premjeras teigė, kad jam ieškoti rėmėjų būtų nekorektiška, tačiau jo autoritetas jaučiasi kalbant su potencialiais investuotojais.

„Kai buvome susitikę su „PKN Orlean“ vadovais, be investicinių projektų, buvo paliestas ir krepšinis“, – šypsojosi Premjeras.

Vis dėlto A. Butkevičius didžiausią intrigą sukėlė prabilęs apie finansavimą Lietuvos grandams. Dar sezono metu kilo didžiulis anšlagas dėl Kauno „Žalgirio“ skolų, o „Lietuvos rytui“ teko gerokai susiveržti diržus dėl bankrutavusio pagrindinio rėmėjo.

„Buvau ne vieną kartą susitikęs ir su krepšinio federacijos vadovais. Kalbėjome apie tam tikrą finansavimą „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ ir tikrai esame pasiruošę bendradarbiauti ir padėti“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)