- Tomai, ar sunku derinti tėvystės rūpesčius ir krepšinį?

- Nemažai galvojau, bet nežinojau kaip pasikeis gyvenimas gimus dukrai. Naktinis dažnai prabundu, stengiuosi padėti žmonai. Ryte skubu į treniruotes. Nelengva, bet jaučiu, kad atsakomybės daugiau, todėl stengtis reikia dar daugiau, esu atsakingas ne tik už save...

- Kaip pasveikino komandos draugai?

- Laiko švęsti neturime. Pasveikino per treniruotę, parašė žinutes gimus dukrai.Tikiuosi, kad po sezono bus daugiau laiko, o ir progų daugiau.

- LKL rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ grįžai į aikštę? Išsigydei traumą?

- Dėl Achilo sausgyslės uždegimo negalėjau žaisti mėnesį. Džiaugiuosi, kad jau galiu padėti komandai, be to iškovojome svarbią pergalę. Dar reikia šiek tiek laiko, kad įgyčiau geresnę sportinę formą, vėl jaučiu malonumą žaisdamas krepšinį.

- Rungtynės su „Nevėžiu“ buvo svarbios, treneris Darius Dikčius sakė, kad turite žaisti, tarytum, tai- finalas...

- Klubo gerbėjų šį sezoną pergalėmis nelepiname. Atrodo, kad prakaitą treniruotėse ne be reikalo liejame. Tikiu, kad galime kovoti ir dėl daugiau pergalių, ne tik galvoti apie išlikimą Lietuvos krepšinio lygoje.

- Tai - pirmas sezonas Lietuvos krepšinio lygoje, sunkiau grumtis po krepšiu?

- Mums lengvų rungtynių LKL pirmenybėse nebūna. Turime žaisti labai susikaupę, atiduodami visas jėgas. Jaučiu, kad krūvis didėja, o aikštelėje grumtis kur kas sunkiau. LKL komandos turi gerus vidurio puolėjus, net negalėčiau išskirti, su kuriais kovoti sunku ar lengva. Man dar reikia tobulėti, įgyti daugiau patirties. Kai į komandą atėjo Žygimantas Skučas tapo šiek tiek lengviau. Man labiausia įsimintinos šio sezono rungtynės buvo su „Prienais“ ( T.Urbonas pelnė 28 taškus ir atkovojo 13 kamuolių-red.past.)

- Ar jau sulaukėte viliojančių kitų komandų pasiūlymų?

- Nesidairau į kitas komandas, svarbiausia tobulėti ir įrodyti, kad galiu kovoti su stipriausiais šalies aukštaūgiais. Turiu sutartį su „LSU-Baltų“ klubu, sąlygos geros, senai pažįstu daugumą komandos draugų. Be to, reikia stengtis nepatirti traumų ir kuo mažiau galvoti apie ateitį.

- Kiekvieno sportininko svajonė atstovauti rinktinei?

- Žinau, kad reikia dar daug nuveikti, tačiau atstovauti rinktinei norėčiau. Su Lietuvos jaunučių ( iki 16 metų) komanda prieš daugiau kaip ketverius metus tapau Europos čempionu, jausmas - nepakartojamas. Dar norėčiau jį patirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)