A. Simpsonas kuris 2008-aisiais laimėjo "Star" klasės burlaivių lenktynių olimpinį auksą, o 2012-aisiais - sidabrą, po apvirtusiu komandos "Artemis Racing" laivu išbuvo įstrigęs maždaug 10 minučių, pranešama Amerikos taurės interneto svetainėje.

"Su neapsakomu liūdesiu "Artemis Racing" patvirtina tragišką įgulos nario Andrew "Barto" Simpsono žūtį šiandien San Fransiske, - sakoma komandos pareiškime. - Nepaisant gydytojų bandymų jį atgaivinti - ant vandens ir vėliau krante, jo gyvybė buvo prarasta".

"Visa komanda "Artemis Racing" yra priblokšta to, kas įvyko, - teigė "Artemis" vadovas Paulas Cayardas. - Reiškiame nuoširdžią užuojautą Andrew žmonai ir šeimai".

San Fransisko ugniagesių departamento atstovė Mindi Talmadge tikino, kad A. Simpsono mirtis buvo konstatuota buriavimo klube "St.Francis".

"Mūsų dispečerinei buvo pranešta, ... kad "Artemis" laivas apvirto, o vienas žmogus ... vandenyje išbuvo 10 ar 15 minučių. Vieno katerio (įgula) ištraukė tą vyrą iš vandens ir pradėjo reanimaciją", - sakė atstovė.

"Gelbėtojai tęsė gaivinimą gabendami tą vyrą į jachtklubą "St.Francis", kur laukė greitosios pagalbos medikai. Deja, jie jachtklube "St.Francis" galiausiai konstatavo jo mirtį", - pridūrė M. Talmadge.

Kitas katamarano įgulos narys patyrė sužeidimų, bet jie nelaikomi pavojingais gyvybei, nurodė atstovė.

Iš viso katamaranu plaukė 12 žmonų, nė vienas nėra dingęs.

Britanijos buriuotojai gedi žuvusiojo

Britų buriuotojų bendruomenė gedi olimpinio čempiono Andrew Simpsono, kuris nuskendo, kai jo laivas ketvirtadienį apvirto San Francisko įlankoje, per treniruotes prieš Amerikos taurės regatą.

36 metų A.Simpsonas, kuris buriavimo "Star" klasės laivais olimpinį aukso medalį iškovojo 2008 metais Pekine, žuvo įstrigęs po apvirtusiu didžiuliu Švedijos komandos katamaranu "Artemis".

"Mus pribloškė naujienos iš San Francisko", - Karališkosios jachtų asociacijos (RYA) ir Britanijos buriavimo komandos pareiškime sakė pasirodymų direktorius Johnas Derbyshire'as.

"Andrew yra žmogus, su kuriuo glaudžiai bendradarbiavome nuo (to laiko, kai jam buvo) 16 metų, - jis buvo didelis talentas ir daug metų (buvo) svarbi figūra mūsų pasaulinės klasės programoje, kurios kulminacija buvo jo tikrai pelnyta olimpinė sėkmė", - rašė jis.

"Jis buvo didžiulis įkvėpimas kitiems, ir Britų buriavimo komandoje, ir visoje šalyje, reiškiame didžiausią užuojautą jo šeimai šiuo baisiu laiku", - sakoma pareiškime.

A. Simpsonas, kuris buvo pelnęs pravardę Bartas pagal animacinio serialo "Simpsonai" (The Simpsons) herojų, taip pat laimėjo sidabro medalį pernai vykusioje Londono olimpiadoje. Jis buvo geras keturiskart olimpinio čempiono Beno Ainslie'o draugas.

B. Ainslie'o komandos "Oracle" pareiškime sakoma: "Šiandien liūdna diena mums visiems buriuotojų bendruomenėje. Andrew Simpsonas buvo puikus žmogus, nuostabus buriuotojas ir geras visos mūsų komandos draugas. Galvojame apie jo šeimą ir visą "Artemis" komandą. Jo labai trūks".

RYA olimpinės komandos vadybininkas Stephenas Parkas sakė, kad A.Simpsono nepaprastai trūks.

"Andrew buvo fantastiškas buriuotojas, kuris išpešdavo maksimumą iš visų, su kuriais buriuodavo, - sakė S. Parkas. - Jis buvo labai mylimas".

A. Simpsono katamaranas vykdė manevrą, per kurį buvo nusisukama nuo vėjo. Vieno korpuso pirmagalys paniro po vandeniu, ir katamaranas apvirto, sakė Amerikos taurės atstovas Timas Jeffery.

A. Simpsonas atsidūrė vandenyje po laivu; jį ištraukė narai gelbėtojai, kurie nesėkmingai mėgino jį gaivinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)