Jau trečius metus rengiamoje programoje dalyvauja studentai iš Belgijos, Italijos, Suomijos ir Lietuvos. Joje aptariami įvairūs sporto savanorystės aspektai – Europos identiteto ir aktyvaus pilietiškumo ugdymas, savanorystės socialinis ir ekonominis poveikis, jos integravimas į sporto organizaciją.

„Šiuo metu Lietuvoje yra apie 3000 sporto savanorių. Dauguma dirba sporto klubuose. Tačiau kai mes pradedame domėtis, ką jie ten veikia ir kokios kyla problemos, dažnai nesulaukiame atsakymo. Nedidelių sporto organizacijų vadovai ne visada supranta savanorystės svarbą. Savanoriai gali padėti ne tik renginių metu, bet ir juos organizuoti. Tad dalį rūpesčių jiems galima patikėti. Norime, kad tai suprastų organizacijų vadovai ir kuo daugiau dėmesio skirtų savanoriams“, - sakė programos koordinatorė, LSU docentė dr. Vilma Čingienė.

Programoje dalyvaujantys studentai ne tik pristatys savanorystės patirtį savo šalyse, bet ir domėsis savanoriška veikla Lietuvoje. Jie lankysis rankinio, irklavimo, krepšinio, teniso, ledo ritulio, kovinių sporto šakų, automobilių sporto ir futbolo klubuose. Studentų atlikti tyrimai turėtų atskleisti, kaip reikėtų skatinti savanorystę sporto klubuose ir pritaikyti intensyvios programos metu aptartą savanorystės modelį. Taip pat siekiama, kad sportas Lietuvoje sulauktų dar didesnio esamų ir būsimų savanorių dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją